Muuttamassa pois? Tee näin ja vältä turhat maksut

18 marraskuuta 2019

Irtisano vuokrasopimus hyvissä ajoin

Tämä on helppo. Kun haluat päättää vuokrasopimuksesi, irtisano sopimukseksi viimeistään kalenterikuukautta ennen toivottua päättymispäivää.

Lue lisää: Sopimuksen irtisanominen 

Siivoa asuntosi

Muuttosiivous on suursiivous, johon kannattaa varata reilusti aikaa, kunnon siivousvälineet, hyvä valaistus ja asialliset eväät. Uunin taakse piiloutuneet rasvapallerot, jääkaappiin valuneet kolajuomat ja kylpyhuoneen viemäriin pesiytyneet hiustupsut vaativat osakseen yllättävän paljon huomiota. Tavoitteena on saada koko asunto sellaiseen kuntoon, että kuka tahansa voisi muuttaa siihen ilomielin heti seuraavana päivänä.

Urakassa siivouskavereista tuskin on haittaa. Kämppäkaverit kannattaa ilman muuta sitouttaa urakkaan mukaan. Onhan nimittäin niin, että asunnon yhteisten alueiden kunnosta ovat vastuussa kaikki asukkaat yhdessä. Näin ollen myös mahdolliset siivouslaskut jaetaan tasan asukkaiden kesken.

Sulata jääkaappi

Huolelliseen siivousurakkaan kuuluu tietenkin jääkaapin ja pakastimen sulatus. Samalla vältetään myös vesivahingot. Jääkaappi nimittäin sulattaa itse itsensä lammikoksi lattialle, kun sähköt sammuvat.

Lue lisää: Muuttosiivous 

Huolehdi tulppauksesta

Muutatko pois pesukoneen tai astianpesukoneen kanssa? Tulppaa tulo- ja poistovesien putket, kun otat laitteet pois paikoiltansa.

Katso Arjen sankari: astianpesukoneen tulppaus

Tyhjennä kellari

Muuttomokien klassikko on unohtunut kellarikomero. Polkupyörä kannattaa myös pitää aktiivisesti mielessä.

Korjaa virheesi 

Jos olet esimerkiksi vahingossa pultannut seinälle valtavan hyllykön, peitä jäljet lähtiessäsi. Asuntosi tarkastetaan viimeisen asuinkuukauden aikana ja saat silloin listan korjattavista asioista.

Huoneistotarkastusten aikataulut

Korjaus- ja siivouskehotukset

Katso myös korvausvastuuhinnasto

Palauta avaimet

Lopuksi palautetaan kaikki avaimet. Tuo avaimet Hoasin toimistolle viimeistään seuraavana arkipäivänä ennen kello yhdeksää.

Ohjeet avainten palauttamiseen

Muuttoilmoitus

Osoitteen vaihtumisesta kuuluu aina ilmoittaa maistraattiin ja hyvä on Postinkin osoite tietää. Postin verkkopalvelussa voi muuttoilmoituksen kätevästi tehdä kerralla molempiin. 

Vakuusmaksu

Vakuusmaksu palautetaan tilillesi noin kuukauden kuluessa vuokrasopimuksesi päättymisestä. Olethan yhteydessä Hoasin huoltopalveluihin, jos vakuudelta on peritty jotain ennakoimatonta tai omituista.

Huoltopalveluiden yhteystiedot

Kuluttajaneuvonta auttaa myös apua kaipaavia 

Lisätietoa vakuusmaksun palauttamisesta 

Avaimet voi palauttaa avainlaatikkoon Hoasin toimistolla

Hoasin palvelukeskuksen aukioloaikoina avaimet voi palauttaa avainlaatikkoon. Jos ovet ovat kiinni, avaimet voi sujauttaa palautuskuoressa oven vieressä olevasta avainluukusta. Hoas palvelee osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 29, Helsinki.


Kategoriat

Muuttavalle

Asiasanat

muutto, muuttoilmoitus, muuttopäivä, muuttosiivous, muuttotarkastus