Varastokoppeja järjestellään uudelleen – nappaa vinkit fiksuun säilytykseen

22 maaliskuuta 2021

Asukkailta saamiemme kehitysehdotusten perusteella varastotiloja on ryhdytty järjestelemään uudelleen siten, että tulevaisuudessa asukkailla on kaikkialla käytössä oman asunnon numeroa vastaava säilytyskomero.

Aiemmin melkein kaikilla kiinteistöillä käyttöön on voinut ottaa minkä tahansa vapaana olevan kopin. Jatkossa uudelleenjärjestelyn jälkeen tavaroitaan voi säilyttää ainoastaan oman asunnon numerolla varustetussa kopissa, jonka tyhjentäminen sisällytetään poismuuton tarkastuksiin.

Uudelleenjärjestelyt tehdään kiinteistö kerrallaan ja asukkaita tiedotetaan asiasta hyvissä ajoin. Informointia tehdään useaan kertaan, jotta ohjeet saavuttavat varmasti jokaisen. Asukkaita koskeva osuus kestää yleensä 1-2 päivää, minkä aikana omat tavarat on haettava pois varastosta. Taloissa, joissa koppeja on tällä hetkellä liian vähän, venyttävät muutostyöt keston noin viikkoon.

Tarkat aikataulut ja ohjeet tiedotetaan kunkin talon asukkaille, kun kyseisen kiinteistön muutos lähestyy. Ensimmäinen tieto annetaan noin kaksi kuukautta etukäteen. Tätä ennen emme pysty kertomaan aikataulua ja järjestystä, sillä ne hahmottuvat pikkuhiljaa projektin edetessä.

Varastomuutosten yhteydessä asukastoimikunnilla on mahdollisuus pyytää kiinteistölle romulava yhteisiin tiloihin hylätyn tavaran hävittämiseksi. Asukkaat voivat tuoda romulavalle myös omia hävitettäviä tavaroitaan.

Varastojen uudelleenjärjestely on juuri käynnistetty ja kevään sekä kesän aikana käydään läpi noin 20 kiinteistöä, eli vajaa kuudennes kaikista Hoas-taloista. Kokonaisuudessaan projekti kestää useamman vuoden.

Kiinteistöt, joissa muutostyöt on suoritettu ja asukkaiden tulee ottaa oman asunnon numerointia vastaava säilytyskomero käyttöönsä löytyvät päivittyvästä listasta.

Vinkkejä tavaroiden varastoimiseen

Varastoi vain tarpeellista

Luovu tavaroista, joita et oikeasti tarvitse. Muuttaessasi vältä siirtämästä varaston sisältöä vanhasta komerosta uuteen ilman niiden läpikäymistä. Toimita tarpeettomista tavaroista ehjät ja kunnolliset kierrätykseen, lajittele rikkinäiset roskiin tai Sortti-asemalle.

Pakkaa ja nimeä

Pakkaa tavaroita helposti pinottaviin laatikoihin. Kannelliset läpinäkyvät ovat käteviä, mutta esimerkiksi ilmaiset banaanilaatikot toimivat myös. Muista aina kirjoittaa laatikon päälle, mitä sisältä löytyy. Suojaa tavarat vähintäänkin jätesäkeillä, koska varastoissa leijailee aina pölyä ja muuta likaa.

Pura ja järjestä

Laita varastokoppiin taaimmaiseksi tavarat, joita tarvitset harvoin. Järjestä painavat puolestaan pinoissa alimmaiseksi. Pura varastoitavat huonekalut, jos vain mahdollista, jotta ne vievät mahdollisimman vähän tilaa.

Huomioi turvallisuus

Varastoitavan tavaran tulee mahtua omaan koppiin, sillä paloturvallisuussyistä käytäville ei saa jättää mitään. Mitään helposti syttyvää tai muuten vaaralista tavaraa (esim. bensiiniä, kaasupulloja, ilotulitusvälineitä) ei saa säilyttää varastoissa. Lisäksi suosittelemme välttämään elintarvikkeiden pitämistä varastossa, etteivät ne houkuttele tuholaisia.

 

Jos havaitset varastojen käytävillä tai muualla kiinteistön tiloissa ylimääräistä tavaraa, tee asiasta välittömästi vikailmoitus. Ilmoituksen perusteella huolto poistaa nämä palokuormaksi laskettavat tavarat turvallisuuden takaamiseksi.


Kategoriat

Asuvalle, Hakevalle, Muuttavalle

Asiasanat

kellarikomero, säilytyskomero, säilytystilat, varastokomero, vinttikomero