Sujuvasti solussa

27 toukokuuta 2019

Soluasuminenko hankalaa? Päinvastoin! Helsinkiläinen Richard opiskelee viimeistä vuotta lukiossa ja jakaa asunnon Kumpulassa kahden kämppiksen kanssa. Richardin mielestä jaetussa asunnossa asumisessa on monia hyviä puolia, joista hän listaa viisi parasta.

 

1. Suotuisa vuokra
Jaetussa asunnossa asumisen positiivisia puolia on se, että vuokraa ei tarvitse maksaa yksin. Kun vuokra jaetaan kämppisten kesken, rahaa jää myös muuhun elämiseen.

2. Keskeinen asuinpaikka
Richardin kodista Kumpulasta on hyvät kulkuyhteydet joka puolelle. Vaikka koulu ei olisikaan seuraavassa korttelissa, pääsee julkisilla näppärästi suhailemaan joka ilmansuuntaan.

3. Mukavat kämppikset
Yksi jaetun asunnon parhauksista ovat ehdottomasti kämppikset. Kämppisten kanssa on mukava hengailla vapaa-ajalla ja samalla kielitaitokin karttuu; yksi Richardin kämppiksistä puhuu nimittäin ainoastaan englantia.

4. Yhteiset tilat
Hoas-taloista löytyy laaja valikoima yhteisiä tiloja, kuten pesutuvat, saunatilat, pyöräparkki ja kerhohuoneet. Ainoan miinuspuolen Richard löysi siitä, että aivan kaikki eivät ole vielä perehtyneet kierrättämisen saloihin, ja roskakatos on joskus tämän vuoksi hieman sotkuinen.

5. Kunnossapito
Hoas-taloista pidetään Richardin mielestä hyvää huolta. Jos jossain on huomautettavaa, ilmoitus talkkarille, ja vika korjataan nopeasti.

 

Richard on erityisen kiitollinen Hoasille siitä, että asunto järjestyi tarpeen tullessa nopeasti. Hoasiin ja huoneeseensa jaetussa asunnossa hän on ollut tyytyväinen, ja aikoo ehdottomasti harkita Hoas-asumista myös jatkossa – riippuen siitä irtoaako jatko-opiskelupaikka, ja mistä.

Jaetussa asunnossa asumisella on Suomessa turhaan kehno klangi. Todellisuus on useimmiten taruja ihmeellisempää. Sen lisäksi, että oman lukittavan huoneen ansiosta asunnissa saa omaa tilaa, saa siellä myös laajennettua omaa maailmaansa ja perspektiiviä. Olisiko aika tulla itse testaamaan?

 

Tutustu Hoasin soluasuntotarjontaan: hoas.fi/hakevalle/minkalaista-asuntoa-voin-hakea/asumismuodot/huone-jaetussa-asunnossa/

 

(Kuvat: Richard)


Kategoriat

Asiasanat