Sisustusinspiraatiota ja kauneimmat opiskelijakodit

20 heinäkuuta 2020

Loppukevään ja alkukesän aikana etsittiin Suomen kauneinta opiskelijakotia. Valtakunnallisen kilpailun voittajaksi nousi hyvällä silmällä ja kekseliäästi sisustettu koti Turussa.

Tuomariston vakuutti varma ja kekseliäs sisustusote, jolla tavanomaisesta opiskelija-asunnosta on loihdittu mielenkiintoinen mutta harmoninen koti.

”Voittajatyön välittämä tunnelma on elämänmakuinen ja kodikas, silti rehevää kokonaisuutta leimaa tarkka ja esteettinen harkinta. Eri aikakausien kalusteet, kekseliäät huoneentaulut ja herkulliset väriyhdistelmät muodostavat kollaasinomaisen ja harmonisen tilakudelman,” tuomariston jäsen ja Aalto-yliopiston tilasuunnittelun professori Pentti Kareoja luonnehtii.

”Lopputulos todistaa, että viihtyisä opiskelija-asuminen ei ole välttämättä kiinni suurista investoinneista tai runsaista neliöistä, vaan mielikuvituksesta sekä halusta tuoda arkeen ripaus jatkuvaa juhlan tuntua.”

Voittajakoti päätyi myös Kotilieden juttuun.

Varsinaisen voittajan valitsemisen lisäksi tuomaristo halusi antaa kunniamaininnan opiskelijakodille, joka oli varmoin ottein sisustettu poikkeuksellisen kauniiseen tilaan. Kunniamaininnan sai ihastuttava hirsitalokoti Vaasassa.

Hoasin kaunein koti ja kovat kilpakumppanit

Koko Suomen kattavan kilpailun lisäksi mukana olleissa kaupungeissa käytiin myös omat paikalliskilpailunsa. Hoasin kauneimmaksi äänestettiin Kian viihtyisä koti Arabianrannan Rörstrandinkadulta.

Paikalliskilpailussa oli mukana yhteensä kuusi ihana kotia, joita voit ihailla tästä, tästä ja tästä.

Löydä inspiraatiota oman kodin sisustamiseen

Kilpailussa oli mukana yhteensä 141 taidokkaasti sisustettua kotia. Nyt kannattaakin napata vinkkejä ja inspiraatiota sisustamiseen selaamalla kuvagalleriaa Instagramissa hashtagilla #kauneinopiskelijakoti2020!

”Kilpailu alleviivaa, kuinka kapeita mielikuvat opiskelija-asunnoista ovat todellisuuteen verrattuna. Opiskelija-asunnot ovat muutakin kuin pieniä kerrostaloasuntoja ja moni opiskelija panostaa valtavasti kotinsa viihtyisyyteen,” tuomariston sihteerinä toiminut Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n toiminnanjohtaja Lauri Lehtoruusu huomauttaa. ”Opiskelija-asunnot ovat opiskelijoiden kauniita koteja.”

(Lisää aiheesta: https://kauneinopiskelijakoti.net/suomen-kaunein-opiskelijakoti-2020-voittajat/)


Kategoriat

Asuvalle, Hakevalle, Muuttavalle

Asiasanat