Koronatilanteen huomioiminen Hoasilla

3 joulukuuta 2020

Palvelukeskus

Koronaviruksen tarttumisen ja tartuttamisen ehkäisemiseksi Hoasin palvelukeskus Pohjoisella Rautatiekadulla on pääosin suljettu. Palvelemme ainoastaan asukkaita, joiden vuokrasopimus on alkamassa, ja jotka tarvitsevat avaimet uuteen Hoas-kotiinsa. Lue lisätietoja avainten noutamisesta. 

Jos olet sairaana tai epäilet itselläsi koronatartuntaa, valtuuta joku hakemaan avaimet puolestasi. Täytä valtakirja avainten noutoa varten.

Yhteistilat

Saunat, pesutuvat ja kerhohuoneet pysyvät toistaiseksi auki. Älä käytä mitään yhteisiä tiloja, jos olet sairaana tai epäilet itselläsi koronavirustartuntaa. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä tiloja käyttäessäsi. Suosittelemme käyttämään maskia tiloissa, joissa voi olla muita paikalla samaan aikaan. Huolehdi, että tilat jäävät jälkeesi siistiin kuntoon.

Yhteiskeittiöt siivotaan päivittäin. Huolehdithan myös itse, että yhteiskeittiö jää jälkeesi siistiin kuntoon ja pese kätesi aina ennen kuin käytät keittiötä.

Vikailmoitukset ja asuntotarkastukset

Vikailmoituksiin liittyviä huoltotöitä tehdään normaalisti. Työnsuorittaja on tarvittaessa yhteydessä sinuun ennen asuntoon saapumista. Jos sinä itse tai joku muu asunnon asukkaista on sairaana tai karanteenissa, ilmoita asiasta välittömästi Hoasin huoltopalveluihin, jotta työn suorittamista voidaan siirtää. Jos et ehdi ilmoitusta tehdä etukäteen, ilmoita asiasta työn suorittajalle viimeistään heti silloin kun hän saapuu asunnollesi. Sopimuksen päättymiseen liittyvät asuntotarkastukset suoritetaan myös normaalisti. Tarkastusten aikataulut näet nettisivuiltamme: https://www.hoas.fi/muuttavalle/poismuuttavalle/huoneistotarkastus/aikataulut/ Jos olet muuttamassa pois jaetusta asunnosta, on erittäin tärkeää, että ilmoitat tulevasta asuntotarkastuksesta myös asunnon muille asukkaille. Jos sinä itse tai kämppiksesi on sairaana tai karanteenissa ja asuntoosi on tulossa tarkastus, ilmoita asiasta välittömästi Hoasin huoltopalveluihin.

Asukastoiminta ja muut kokoontumiset

Asukastoiminnassa on huomioitava viranomaisten antamat ohjeet kokoontumismäärien, turvavälien ja hyvän hygienian osalta.

Jaettu asuminen

Jaetuissa asunnoissa on mahdotonta välttyä kohtaamasta muita ihmisiä, sillä jaat yhteiset tilat muiden asukkaiden kanssa. Jaetuissa asunnoissa onkin erityisen tärkeää huomioida muut asukkaat huolehtimalle hyvästä hygieniasta ja mahdollisuuksien mukaan myös turvaväleistä. Puhdistathan pinnat asunnon yhteisissä tiloissa aina käyttösi jälkeen ja muista pestä käsiäsi. Vieraiden määrä on myös syytä minimoida jaetuissa asunnoissa.

Mikäli sairastut tai epäilet koronavirustartuntaa, kerro asiasta muille asunnon asukkaille mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoja:

Seuraa ja noudata viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia siitä, kuinka tulee toimia koronaviruksen tarttumisen ja tartuttamisen ehkäisemisessä, tartuntaepäilyssä tai muuten aiheeseen liittyen.

Valtakunnallista virallista tietoa antaa terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL: thl.fi
Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta: 0295 535 535 (lue lisää)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS kertoo ja ohjeistaa pääkaupunkiseudun tilanteesta: hus.fi

Ole akuutissa tilanteessa yhteydessä oman kotikaupunkisi terveydenhuoltoon:
Helsinkiläisten koronavirusneuvonta 09 310 10024
Vantaan terveysasemien puhelinpalvelu 09 839 50 000
Espoon terveysasemien puhelinpalvelu 09 816 3450
Kauniaisten terveysaseman puhelinpalvelu 09 8789 1350 

 

 

 

 

 


Kategoriat

Asuvalle, Hakevalle, Muuttavalle

Asiasanat