Kevätsiivouksen aika on nyt!

24 maaliskuuta 2020

Hyödynnä kotona vietetty aika ja tee kerrankin kunnon kevätsiivous. Puhtaassa kodissa elo näyttää valoisammalta.

Pese ikkunat

Kun sää on pilvipoutainen ja sateeton, ota esiin ikkunanpesuvälineet: Siivousliina, lämmintä vettä, käsitiskiainetta ja tilkka etikkaa. Näillä Marttojen ohjeilla onnistut varmasti. 

Myös verhojen pesu ja silitys tuovat kevättä kotiin. Kaihtimista voi pyyhkiä pölyt.

Puhdista kylpyhuoneen lattiakaivo

Ällö juttu, tiedetään. Mutta on se sitten vaan kiva suihkutella, kun tietää ettei viemärissä asu mörköjä. Ehkä tällä kertaa lisäät kaivoon myös verkkomaisen suodattimen, joka on sitten jatkossa helppo puhdistaa? Katso ohjeet lattiakaivon puhdistamiseen, vedä kumihanskat käteen ja hengitä hetki syvään. Sitten hommiin! 

Kurkkaa uunin taakse

Uunin taakse pesiytyy helposti mitä kummallisempaa tavaraa: murusia, haarukoita, rasvaläiskiä ja puoli vuotta sitten kadonnut sukka. Siirrä liesi varovasti ulos syvennyksestään, poimi irtotavarat, imuroi lattia ja pyyhi kaappien sivuseinämät ja takaseinä.

Uunin ja lieden siivous

Jos kodissasi ei ole isoa liettä, jota siirtää irti seinästä, voit laittaa energiasi lieden, uunin tai mikroaaltouunin puhdistamiseen.

Uunin ja lieden ylläpito-ohjeet Hoasin sivuilla

Marttojen ohjeet uunin puhdistukseen

Puhdista poistoilmaventtiili

Imurointi ja kostealla liinalla pyyhkiminen yleensä riittää. Jos tilanne on päässyt pahaksi, voit irrottaa venttiilin ja pestä sen. Ohjeiden seuraaminen suositeltavaa: Poistoilmaventtiilin puhdistus

Pese lattiat

Kun lattiat ovat puhtaat, koko koti tuntuu taas raikkaalta. Viimeistele siis siivous pesemällä lattiat. Vettä et paljoa tarvitse, pyyhkiminen nihkeällä on usein vaihtoehdoista parhain. Ohjeita eri lattiatyyppien pesemiseen löytyy Marttojen ohjeista 

Lopuksi: Nauti puhtaasta kodistasi!

 

 


Kategoriat

Asuvalle, Muuttavalle

Asiasanat