Kämppissopimukset muuttuvat

1 kesäkuuta 2020

Hoas yhtenäistää käytäntöjään ja luopuu erillisistä soluasunto- ja kämppisasuntosopimuksista. Muutoksen tarkoituksena on nopeuttaa vapautuvien huoneiden vuokraamista uusille asukkaille.

Kämppisasunnot ja soluasunnot ovat samanlaisia, mutta niiden sopimusehdot ovat erilaiset. Kämppisasuntoa on aikaisemmin haettu tietyn kaverin kanssa ja kämppikset ovat voineet pitää asunnossaan lemmikkejä. Kaverin kanssa asunnon hakeminen onnistuu jatkossakin ja pyrimme tarjoamaan kaveruksille huoneita samasta soluasunnosta. Soluasunnoissa saattaa asua myös muita asukkaita.

Lemmikkejä uudet jaettujen asuntojen vuokrasopimukset eivät salli. Lemmikit ovat yhä tervetulleita Hoasin yksiöihin, yhden hengen kaksioihin ja perheasuntoihin.

Jos olet hakenut kämppisasuntoa

Jos sinulla on hakemuksellasi kämppisasunto yhtenä vaihtoehtona, jatkat edelleen hakijana muihin valitsemiisi asuntotyyppeihin. Voit myös lisätä asuntotyyppejä hakemuksellesi Hakemuksen päivityslomakkeella.

Jos asut kämppisasunnossa

Jos asut tällä hetkellä kämppisasunnossa, muutos ei vaikuta vuokrasopimukseesi millään tavalla. Voit edelleen ehdottaa tyhjäksi jäävään huoneeseen toivomaasi hakijaa ja pitää vuokraamassasi kämppishuoneessa lemmikkiä. Asunnon muihin huoneisiin tehtävät uudet sopimukset sen sijaan tehdään soluhuonesopimuksiksi.

Kämppisasuntoon yksin jäävä voi myös neuvotella asunnon vuokraamisesta kokonaan itselleen. Hoas ottaa päätöstä tehdessään huomioon muun muassa sen, kuinka paljon hakijoita alueen asuntoihin on. Ensisijainen tavoite Hoasilla on tarjota asuntoja mahdollisimman suurelle määrälle opiskelijoita.


Kategoriat

Asuvalle, Hakevalle

Asiasanat

kimppakämppä, kämppisasunto, kämppisasunto, kämppishaku, solu, soluasuminen, soluasunto, soluhuone, sopimus, vuokrasopimus