Hoas luopuu kahdesta kohteesta Espoon Kuitinmäessä

3 joulukuuta 2019

Kohteet sijaitsevat osoitteissa Avaruuskatu 3 ja 4, ja niissä on yhteensä 173 asuntoa. Luopumisen syynä on kiinteistöjen kunto ja nykypäivän tarpeita vastaamattomat tilaratkaisut.

Kohteiden vuokrasopimukset tullaan päättämään portaittain alkaen Avaruuskatu 4:n asunnoista kesäkuussa 2020. Avaruuskatu 3:n vuokrasopimukset jatkuvat vuoteen 2021. Nykyisille asukkaille on tiedotettu vuokrasopimusten loppumisesta. Hoas pyrkii tarjoamaan irtisanotuille ja edelleen asunnontarpeessa oleville asukkaille asunnon kulkuyhteyksien päästä heidän oppilaitoksestaan.

Päätös luopumisesta on tehty Hoasin hallituksessa sekä Espoon hallintoelimissä. Kiinteistöt sijaitsevat vuokratontilla, joten tontin vuokrasopimus päätetään ja Espoon kaupunki ryhtyy kaavoittamaan aluetta uudelleen.

Tavoitteenamme on tarjota pääkaupunkiseudun opiskelijoille mukavinta ja helpointa opiskeluajan asumista ja se tarkoittaa mm. kiinteistöjen tarpeeksi korkeaa laatutasoa ja sopivanlaista asuntovalikoimaa. Kuitinmäen kohteiden säilyttäminen vaatisi laajan perusparannuksen tilamuutoksineen, mikä johtaisi asukkaiden kannalta kohtuuttomaan vuokratason nostoon.

Poistuvien asuntojen tilalle on jatkuvasti nousemassa uusia opiskelijakoteja hyville sijainneille. Muiden muassa Tapiolassa käynnistyy puukerrostalon rakentaminen vuonna 2020. Tapiolan 13-kerroksiseen opiskelijataloon tulee 165 uutta kotia.

 


Kategoriat

Asuvalle, Hakevalle

Asiasanat