Espoon Kilossa tulipalossa vaurioitunut Hoasin rivitalo puretaan

30 elokuuta 2019

TIEDOTE 30.8.2019

Helsingin Seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) omistama rivitalokiinteistö Espoon Kilossa kärsi mittavia vahinkoja heinäkuussa sattuneessa tulipalossa. Puoliksi tuhoutunut rakennus on päätetty purkaa kokonaan, koska sen korjaus osittain ei olisi kannattavaa. Kohteen 12 muuta asuinrakennusta jäävät vielä asuttavaksi.

Espoossa Kilonrinne 10:ssä sijaitseva Hoasin opiskelija-asuntorakennus on päätetty purkaa. Rakennuksesta tuhoutui heinäkuisessa tulipalossa noin puolet käytännössä kokonaan. Myös muutamat liekeiltä säästyneet huoneistot kärsivät sammutustöistä aiheutuneista vesivahingoista.  

”Puolikkaan rakennuksen uudelleen rakentaminen ei ole perusteltu investointi kohteen elinkaaren tässä vaiheessa”, kertoo Hoasin kiinteistöjohtaja Kim Lindholm. ”Koko kohteen ylläpito- ja korjaustoiminnan tehokkuuden näkökulmasta on haasteellista, jos välissä olisi yksi muusta rakennuskannasta poikkeava rakennus”.

Purettava rivitalo on valmistunut vuonna 1976 ja se on remontoitu vuonna 1998. Hoas investoi tällä hetkellä voimakkaasti uudistuotantoon ja purettavat asunnot tulevat pikaisesti korvatuksi nykyaikaisilla ja nykyistä kysyntää vastaavilla uusilla Hoas-kodeilla. Kilonrinne 10 -rakennuksen purkamisella ei ole vaikutusta kohteen muiden rakennusten asukkaisiin. Kaikille vaurioituneiden asuntojen asukkaille on jo etsitty tai ollaan parhaillaan etsimässä korvaavaa Hoas-kotia.

 

Lisätietoja:
Kim Lindholm
Kiinteistöjohtaja
Hoas
kim.lindholm@hoas.fi
050 323 2937

 

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 700 kpl ja asukkaita noin 19 000. www.hoas.fi


Kategoriat

Asiasanat