Nya ettor och familjebostäder i Hagalund

7 januari 2021

På adressen Tuulinitty 1 (Vindängen 1) i Hagalunds centrum färdigställs våren 2021 ett flervåningshus i trä med 154 ettor och 11 familjebostäder.

Lägenheterna är trivsamma och moderna med trämönstrade vinylplankgolv, vita väggar, vita skåpluckor i kök och svart och vitt kakel i badrum. Trärena innertak minner om husets huvudsakliga byggmaterial

Lägenheterna i massivt trä är invärtes nästan färdigbyggda på fabrik i Kuhmo. Vid ankomsten till Hagalund innehåller bostadselementen därför redan alla slutliga ytmaterial, all fast inredning och alla hushållsmaskiner. Träelementen som har lyfts på plats i Hagalund utgör Finlands nästhögsta trähus. Videon visar träets resa från planta till hus.

Uthyrningen har börjat – ansök nu om bostad i Hagalund

Uthyrningen av de nya bostäderna i Hagalund inleds nu och de första nya hyresgästerna kommer att kunna flytta in i juni 2021.

Om du är intresserad av att bo i detta nya hyreshus och du redan har en bostadsansökan som är i kraft kan du anmäla ditt intresse genom att fylla i formuläret för uppdatering av ansökan och välja punkten ” Uppdatering av ansökan”. Formuläret accepterar inte ett begynnelsedatum för hyresavtalet som ligger mer än fyra månader framåt i tiden. Ditt intresse för att hyra på Tuulinitty kan du därför anmäla i fältet för ”Ytterligare uppgifter”.

Nya bostadssökande kan lämna in bostadsansökan. Formuläret för bostadsansökan accepterar inte ett begynnelsedatum för hyresavtalet som ligger mer än fyra månader framåt i tiden och du ska därför anmäla ditt intresse för att hyra på Tuulinittyi fältet för ” Kommentarer och ytterligare information”.

Läs mer om lägenheterna på Tuulinitty

Hyra och areal per lägenhetstyp:

  • Ettor 22,5-27 m2: 568-660 e/mån.
  • Familjelägenheter 43 m2: 780-840 e/mån.

Kategorier

Stickord