DNA ny Hoasnet-leverantör

10 januari 2020

DNA blir ny leverantör av den för hyresgäster kostnadsfria tilläggstjänsten Hoasnet år 2020. Läs mer i DNA:s meddelande nedan.

Hyresgästerna informeras om ändringarna fastighetsvis när tidtabellen fastställts.

 

MEDDELANDE 14.11.2019

DNA levererar bredbandstjänster till Hoas bostäder

DNA och Helsingforsregionens studentbostadsstiftelse Hoas har avtalat om DNA:s leverans av bredbandstjänster i Hoas bostäder i huvudstadsregionen. Hyresgästerna erbjuds det kostnadsfria bredbandet Hoasnet, levererat av DNA med hastigheten 200 Mbit/s. Avtalet innebär att DNA också ansvarar för alla kabeltv-tjänster i lägenheterna.

Avtalet gäller Hoas lägenheter i huvudstadsregionen och tjänsten omfattar totalt cirka 18 000 bredbandspunkter. Förutom befintliga fastigheter kommer DNA också att leverera bredband till Hoas nya objekt i framtiden. Hoasnet är en kostnadsfri tilläggstjänst som kan användas i Hoas bostäder.

DNA börjar som ny leverantör av Hoasnet i tre fastigheter vid Arabiastranden redan i november i år. Resten av fastigheterna ansluts stegvis fram till slutet av november år 2020.

”Snabba bredbandstjänster och mångsidig underhållning är väsentligt för trivseln också i en studentbostad. Vi är mycket nöjda över att kunna utveckla framtidens boendemiljö tillsammans med Hoas, en modern aktör inom fastighetsbranschen. Vårt effektiva nät bygger på fiberanslutning och garanterar en bredbandstjänst med hög kvalitet och kapacitet långt in i framtiden”, säger Tiitus Ranta, försäljningschef på DNA.

”Vi är glada över att kunna stödja en bra vardag för studenterna tillsammans med DNA. Vi vill erbjuda våra hyresgäster det bekvämaste och behändigaste boendet under studietiden, och bredbandstjänster av hög standard är en viktig del av detta mål”, säger Kim Lindholm, fastighetschef på Hoas.

Hoasnet i lägenheterna är som standard ett DNA Netti-bredband med hastigheten 200 Mbit, men hyresgästerna kan välja snabbare hastigheter på upp till 1 000 Mbit/s, dvs. 1 gigabit.

”I studentbostäder finns allt fler enheter som använder internet samtidigt. Användarupplevelsen av enheterna och webbtjänster överlag har ett direkt samband med internetanslutningens kvalitet och hastighet. Vi vet också från våra egna undersökningar att tv-tjänster speciellt i den här åldersgruppen precis som annan rörlig bild betydligt oftare används via bredband, så internethastigheten är en viktig faktor i hyresgästens vardag”, konstaterar Tiitus Ranta.

Hyresgästerna har tillgång till alla DNA:s nya tidens tv-tjänster, som kan användas både hemma och mobilt. Baskanaler som kan tas emot fritt via DNA:s kabelnät levereras till lägenheterna utan kostnad. Hyresgästerna kan dessutom beställa valfritt programinnehåll och ta i bruk DNA TV Hub, som förenar internet, tv, streamingtjänster och andra appar till en behändig helhet.

Mer detaljerad information om hur man tar i bruk tjänsterna skickas till lägenheterna när planeringen och installationerna framskrider.


Kategorier

För hyresgästen

Stickord