Återvinningstips

Att kassera möbler eller att föra dem till återanvändning hör till hyresgästens ansvar. Bortförande av övergivna möbler som lämnats i avfallsutrymmet, i trapphusen eller på gården orsakar extra utgifter för fastigheten och kan även återspeglas på hyresgästernas hyresavgifter.

Om möblerna ännu är användbara kan du föra dem till återvinning.

Till exempel följande tar emot möbler för återvinning:

  • Huvudstadens Återanvändningscentral tar gratis emot överflödiga möbler och småsaker. Notera att saker som förs till Återanvändningscentralen måste vara i gott skick, hela och rena, så att de kan tas emot och återanvända vidare. Återanvändningscentralens bilar söker även saker hemifrån gratis. Därtill är det möjligt att låna eller hyra släpvagnar samt lastcyklar.
  • Även Fida missionstorg tar emot möbler och småsaker som är i gott skick, hela och rena. Sakerna kan även föras direkt till butiken eller komma överens om en gratis hämtning genom att ringa till det närmaste missionstorget. Observera att alla butiker inte tar emot möbler.
  • Till Röda Korsets Kontti-varuhus kan man donera rena och hela kläder och saker. Donationerna kan levereras direkt till Kontti-varuhusen eller lämnas i Kontti-återanvändningslådor. För större möbler kan du reservera en gratis hämtning.