Tvättstugor

Nästan alla Hoas fastigheter har välutrustade tvättstugor, där man kan tvätta enkelt och gratis. Tvätturer kan reserveras via det elektroniska reserveringssystemet. Tvättstugorna är till förfogande för hyresgästerna klockan 8.00–22.00. Då tvättstugan är öppen kommer du in med din egen nyckel. Läs mer om reserveringssystemet.

Torktumlare, torkskåp, centrifuger och torkrum är också avgiftsfria. Torktumlare (inte torkskåp, centrifuger och torkrum) kan reserveras på förhand via reserveringssystemet.

Ett konto har rätt att reservera 5 eller 10 avgiftsfria tvätturer / torkturer per vecka. Du kan kolla hur många tvätturer kan du reservera på din fastighet.

  • Hyresgästerna ska notera tvättprogrammens längd då de reserverar tvättmaskinerna så att inte den egna turen skjuter upp följande turer. De längsta tvättprogrammen kan vara upp till två timmar.
  • Om hyresgästen är osäker på tvättprogrammens längd, lönar det sig att första gången reservera en tur på två timmar.

Fastigheter som inte helt ägs av Hoas och fastigheter som inte har tvättstugor eller vars tvättstugor Hoas inte administrerar är inte tillgängliga i reserveringssystemet.

Instruktioner för användningen av tvättstugan

Instruktioner för att användning av tvättmaskiner finns på tvättstugornas väggar. Använd maskinerna enligt instruktionerna och gör en felanmälan om någon av maskinerna inte fungerar. Korrekt användning av maskinerna håller dem i skick. 

Vänligen beakta dina grannar när du använder tvättstugan. Se också till att du lämnar allt i ordning och beaktar de som är i tur efter dig.

Hyresgästerna ska också komma ihåg att tvättstugorna endast är avsedda för dem och de får inte reserveras i onödan. Missbruk av tvättstugorna leder till förlust av rätten till att använda tvättstugorna.

Att använda en egen tvättmaskin förutsätter alltid en hemförsäkring

Man kan installera en egen tvättmaskin i flera Hoas bostäder. Att använda en egen tvättmaskin förutsätter alltid en hemförsäkring, eftersom hyresgästernas egna tvättmaskiner också ofta orsakar vattenskador, vars reparationskostnader kan stiga till flera tusen euro.

Det är också bra att komma ihåg att du själv är ansvarig för din egen tvättmaskin och är ersättningsskyldig för vattenskador eller andra skador. Vi rekommenderar att du använder tvättstugan i stället för att skaffa en egen tvättmaskin.