Internet

Till bostäder med en internetanslutning från Telia hör en avgiftsfri HOASnet-anslutning på 50 Mb.

Till varje hyreskontrakt hör en anslutning (t.ex. till familjebostäder öppnas en anslutning). Till HOASnet-anslutningen hör fem (5) e-postlådor.

Telia erbjuder till Hoas hyresgäster även en möjlighet till att förmånligt få en snabbare anslutning. Se alla Telias tjänster och erbjudanden.

Om internetanslutningen inte fungerar, kontakta din serviceleverantören. Hoas kan inte se uppgifter om anslutningen eller dess status och därför kan Hoas kundservice inte ge närmare uppgifter om anslutningen till hyresgästerna.

Instruktioner för användning av Hoasnet

För ibruktagande och användning av internetanslutningen behöver du en ethernet-kabel (RJ-45) och din personbeteckning eller ditt kundnummer hos Hoas (finns på ditt hyreskontrakt, H + sex siffror). Om du vill dela din anslutning kan du behöva ett VDSL2-modem. Kontakta tjänsteleverantören för mer information.

 

Koppla din dator i datauttaget med nätkabeln. När du ansluter din dator till ethernet-nätverkskortet och öppnar webbläsaren kommer du automatiskt till ingångssidan för Telia Kodin Netti. Om webbläsaren inte automatiskt öppnar ingångssidan ska du skriva in vilken som helst webbadress på sökraden. Du kommer då till sidan i fråga.

Instruktioner för ibruktagande och registrering av HOASnet hittar du här.

Du kan skaffa en trådlös router om du vill använda internetanslutningen trådlöst eller om flera användare vill använda samma anslutning. Routern ska skyddas med en registreringskod.