Internet

Som hyresgäst hos Hoas har du tillgång till en internetanslutning i ditt Hoas-hem, som en gratis tilläggstjänst. Det är bara nätverkskabeln och vid behov routern som du behöver betala själv.

DNA:s Hoasnet

Bostäder med DNA-anslutning har gratis Hoasnet som fungerar med en anslutningshastighet på 200M/50 Mbit/s. I varje hyreskontrakt ingår en anslutning, också för familjebostäder.

För att ta bredbandsanslutningen i bruk och använda den behöver du en Ethernet nätverkskabel (RJ-45). Koppla din apparat till datauttaget med nätverkskabeln. Anslutningen förutsätter inte registrering. Om du vill använda internetanslutningen trådlöst eller om flera hyresgäster vill använda sig av samma anslutning kan du skaffa dig en trådlös basstation.

Läs mer: dna.fi/hoas

Vid problem ska du kontakta DNA:s telefonnummer för felanmälan 0800 300 500, säga att du är Hoas-hyresgäst och att du använder Hoasnet som DNA har levererat. (Läs också: Felanmälan/Internet och kabel-TV)

Trinet i Otnäs

Adresserna Jämeräntaival 9, Jämeräntaival 10, Jämeräntaival 11, Servin Maijan tie 3, Servinkuja 5 och Servinkuja 6 använder Otnäs lokala nät Trinet. Läs mer: https://verkko.ayy.fi/

Vid problem ska du följa anvisningarna på Trinets webbsajt: https://verkko.ayy.fi/problems.html