Tillfälligt boende på våren och sommaren

Hoas kan erbjuda möblerade bostäder på våren i januari–maj och omöblerade bostäder på sommaren i april–augusti. Vem som helst kan söka en bostad om man t.ex. får ett sommarjobb eller en studieplats i huvudstadsregionen eller kranskommunerna. Bostäder beviljas i regel till studeranden. Bostäderna ligger i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda). Hyreskontraktets minimitid är en kalendermånad.

Ansökningsperioden för sommarlägenheter för sommaren 2018 är nu avslutad. De flesta sommarlägenheterna är redan fullbokade, med undantag för eventuella avbokningar. Tyvärr har Hoas har inte kunnat erbjuda sommarboende för alla sökande.

Möblerade bostäder för våren

Möblerade bostäder erbjuds på våren i januari–maj i fastigheter som är reserverade för utbytesstuderanden. I bostäderna finns standardmöbler. Du kan hitta information om lägenhetstypen och hyrorna på utbytesstudiesidorna (sidan är på engelska).

  • Hyresgarantin i de möblerade bostäderna är 500 euro oberoende av bostadstypen.
  • Man kan bo i dem fram till den 31 maj.

Omöblerade bostäder för sommaren

Sommarbostäderna är omöblerade bostäder som erbjuds för april–augusti. Beskrivningar av lägenhetstyper och hyror på examensstuderande sidor. Studio lägenheter är inte uthyrda för sommaren. Sommarlägenheterna ligger i västra och östra Helsingfors, Esbo och Vanda. Det finns inga sommarbostäderna i centrum eller i närheten av centrum.

  • Hyresgarantin för delad bostad och kompisbostad är 260 € och för övriga bostäder 500 €.
  • Sommarbostäderna hyrs inte för bara augusti.
  • Man kan bo i dem fram till den 31.8.

Vanligtvis är det möjligt att fortsätta att bo i omöblerade sommarbostäder på hösten om du får en studieplats i Helsingfors storstadsområde och du uppfyller Hoas kriterier för hyresgästval. Hyresgästen måste lämna in en ny bostadsansökan på vår hemsida och skriva till den ansökan att du vill stanna i den aktuella sommarbostaden.

Sök en bostad med en blankett för sommarbostäder

Både möblerade bostäder för januari–maj och omöblerade bostäder för april–augusti kan sökas med en blankett för sommarbostäder. Ansökningsperioden för sommarlägenheter för sommaren 2018 är nu avslutad.

En bostadsansökan kan fyllas i högst 4 månader före det önskade flyttdatumet. Notera att vi vet situationen för lediga bostäder först ca en månad innan och därför kan du få ett erbjudande nära flyttdatumet. Med sommarbostadsansökan kan man bara få ett bostadserbjudande.

Ytterligare uppgifter om tillfälligt boende under våren och sommaren får du från vår kundservice exchangestudents[at]hoas.fi.