Omöblerade bostäder för sommaren

Hoas kan erbjuda omöblerade bostäder för april-augusti. Vem som helst kan söka en bostad om man t.ex. får ett sommarjobb eller en studieplats i huvudstadsregionen eller kranskommunerna. Bostäder beviljas i regel till studeranden.

Sommarbostäderna är omöblerade rum i delad bostad eller familjebostäder. Beskrivningar av lägenhetstyper och hyror finns på examensstuderande sidor. Största del av sommarbostäderna är rum i delad bostad. De finns mindre familjebostäder. Ettor, tvåor för en person och kompisbostäder är inte uthyrda för sommaren.

Rum i delad bostad ligger i västra och östra Helsingfors, Esbo och Vanda. Det finns inga sommarbostäderna i centrum eller i närheten av centrum. Omöblerade familjebostäder finns bara på några fastigheter i ytterområden av städer. Du kan hitta mera information om Hoas lägenheter from här.

  • Hyresgarantin för delad bostad är 260 € och för familjebostäder 500 €.
  • Hyresavtal kan göras minst till en kalendermånad.
  • Sommarbostäderna hyrs inte för bara augusti.
  • Man kan bo i dem fram till den 31.8.

Vanligtvis är det möjligt att fortsätta att bo i omöblerade sommarbostäder på hösten om du får en studieplats i Helsingfors storstadsområde och du uppfyller Hoas kriterier för hyresgästval. Hyresgästen måste lämna in en ny bostadsansökan på vår hemsida och skriva till den ansökan att du vill stanna i den aktuella sommarbostaden.

Sök en bostad med en blankett för sommarbostäder

Både möblerade bostäder för januari–maj och omöblerade bostäder för april–augusti kan sökas med en blankett för sommarbostäder. Ansökningsperioden för sommarlägenheter tar slut i juni. Ansökan raderas när sökningen tar slut.

En bostadsansökan kan fyllas i högst 4 månader före det önskade flyttdatumet och efter du har fått en bekräftelse på ditt sommarjobb eller sommarskola. I första hand strävar vi efter att erbjuda de sökande en bostad som ligger nära sommarjobbplats eller sommarskola och/eller har goda allmänna trafikförbindelser.  Med sommarbostadsansökan kan man bara få ett bostadserbjudande.

Ytterligare uppgifter om tillfälligt boende under våren och sommaren får du från vår kundservice asumispalvelut[at]hoas.fi