Ett rum i delad bostad

Ett rum i delad bostad är ett bra alternativ för en studerande som just ska inleda sina studier. Det är möjligt att bo i bostaden hela studietiden. Delad bostäderna är Hoas förmånligaste bostäder där det gemensamma livet möjliggör nya bekantskaper. Kompisar eller syskon som flyttar tillsammans för att studera, samt studenter som hittat varandra via Hoas Matchie kan ansöka om en delad bostad på Hoas. Alla som bor i kompisbostaden bör studera på heltid. Var och en av invånarna får ett eget hyreskontrakt för ett eget rum.

Studeranden hyr ett eget rum i delad bostaden där det vanligtvis bor 2-4 personer. Varje hyresgäst har ett eget låsbart rum. Kök, wc och badrum är gemensamma utrymmen för alla hyresgäster. Hoas har separata kollektivbostäder för kvinnliga och manliga studerande.

Delad bostäderna hyrs i övrigt omöblerade men varje rum har ett klädskåp och i de gemensamma utrymmena kan övriga hyresgästers möbler finnas. I köket finns kylskåp, frys och spis.

 

För vem: Ensamsökanden (ej med husdjur)
Läge: I så gott som alla Hoas fastigheter
Rumshyran: cirka 250 - 440 euro
Rumsstorlek: cirka 10 - 20 m2
Husdjur: Man får inte ha husdjur i delad bostäder

Kompisbostad

Hoas gör inga nya hyresavtal för kompislägenhet.

Kompisbostäder och delad bostäder är likadana men har olika hyresvillkor. Kompisbostad har man tidigare sökt med en namngiven kompis och kompisarna har kunnat hålla sig med husdjur i lägenheten.

Också i fortsättningen går det att ansöka om lägenhet tillsammans med en namngiven kompis. Nya hyresavtal för delad lägenhet tillåter emellertid inte husdjur.

 

Etta, Tvåa för en person, Familjebostad, Etta med gemensamt kök, Etta med minikök, Möblerad etta med gemensamt kök