Tidtabeller

Under den sista månaden i bostaden utför Hoas en inspektion. I den bifogade filen hittar du tidtabellen för inspektionerna där du kan se vilken dag inpektionen görs i din fastighet.

Tidtabeller

De nya tidtabellerna uppdateras alltid under den första veckan av månaden. Vänligen notera att Hoas utför ungefär 15 000 inspektioner varje år. För att Hoas ska kunna uföra inspektionerna enligt den anmälda tidtabellen kom ihåg följande:

  • Inspektionerna görs under vardagarna klockan 8.00-16.00 och under rusningsperioder ända till klockan 18.00
  • För att Hoas ska kunna utföra inspektionerna enligt givna tidtabeller är det inte möjligt att kommer överns om ett klockslag för inspektionen. Detta betyder även att fel i bostaden fixas inte under inspektionen,
  • Om du har anmält i uppsägningsblanketten att du har ett husdjur eller annat hinder för att utföra inspektionen, ringer inspektören dig när han är vid din dörr. Om du inte svarar i telefonen lämnas en lapp i brevlådan med allmän information om utflyttet. Om du vill bestämma en annan tid för inspektionen bör du kontakta Hoas. En ny inspektion ordnas förutsatt att de är möjligt enligt inspektörens tidtabeller.
  • Om du har uppsagt bostaden efter månadens 8 dag utförs inspektionen möjligtvis vid en annan tidpunkt.
  • Kom ihåg att ansvaret om bostaden förblir ända till slutet av hyreskontraktet.

Förhandsinspektion: (för den som flyttar ut) utförs under hyreskontraktets sista månad

Inspektion efter flytt: (för den som flyttar in) utförs under den nya hyresgästens första månad, men bara om inspektören har funnit brister som hör till den bortflyttande under första inspektionen.

Nya hyresgästen: om du har ett hinder för att utföra inspektionen med huvudnyckel, var vänlig och meddela Hoas undehållstjänster omedelbart via telefon om detta. Kom även ihåg att göra en inflyttningsanmälan - brister i städnivån omedelbart och övriga brister inom två veckor.