Namn på dörren, flyttanmälan

Namnlistan vid trappuppgången uppdateras tre gånger om året och ditt namn läggs till listan i samband med nästa uppdatering. På namnlistan vid trappuppgången finns bostadens nummer och ditt efternamn. Du behöver alltså nödvändigtvis inte sätta upp namnet på din dörr. Om du vill kan du på din dörr fästa ett klistermärke med ditt namn på, som ska tas bort utan att lämna spår när du flyttar ut.

Vänligen notera att summertavlan ska hållas ren och därför får man inte fästa namn på den. På summertavlan finns bostadens nummer, som visar åt besökaren vilken summer man ska trycka på.

Hyresgästen ska själv göra en flyttanmälan. Genom att fylla i en flyttanmälan uppdateras dina uppgifter i det nationella befolkningsregistret, som underhålls av magistraten och om du så önskar också hos Finlands post. Det lönar sig att göra flyttanmälan eller avbryta utdelning av posten i god tid så att posten kommer till rätt adress från det önskade datumet. Enligt lagen ska flyttanmälan göras inom en vecka efter att du flyttat.

Gör en adressändring till banken, teleoperatören, biblioteket, tidningarna som du prenumererar på och till vänner och släktingar. Teckna en ny hemförsäkring till din nya adress och kontrollera samtidigt att  hemförsäkringens ersättningssumma motsvarar din nuvarande förmögenhet eller om det finns skäl att höja den.