Inflyttning i en Hoas-bostad

När man flyttar in i en ny bostad finns det många saker som man ska komma ihåg. Vi sammanställt en minneslista för inflyttningen så att inget viktigt glöms bort:

  1. Gör ett elkontrakt i tid, om detta hör till ditt ansvar.
  2. Gör en flyttningsanmälan i tid (närmare information fås från befolkningsregistrets webbplats). Glöm inte att göra en adressändring till banken, telefonoperatören, biblioteket, tidningar, vänner och släktingar.
  3. Skaffa en hemförsäkring eller flytta din nuvarande hemförsäkring till din nya adress. Om du flyttar hemförsäkringen, kontrollera att ersättningssumman är tillräcklig.
  4. Köp en brandvarnare om fastigheten inte har ett automatiskt brandvarningssystem.
  5. Nycklarna kan avhämtas från Hoas kontor på månadens första vardag. Om den tidigare hyresgästen har gett lov för överlåtelse av kontaktuppgifter kan ni tillsammans komma överens om överlåtelse av nycklar.
  6. Kontrollera skicket i din nya bostad och gör en inflyttningsanmälan inom 10 kalendar dagar efter att Du har hämtat nycklarna. Meddela direkt till Hoas om brister i städningen.
  7. Kom ihåg att Hoas bostäder är omöblerade om det inte är annat definierat i hyreskontraktet. Om det finns överloppsmöbler (inklusive taklampor) som du inte vill ha på ditt ansvar, vänligen meddela om dessa till Hoas.
  8. Se även till att du röjer undan flyttlådor och annat förpackningsmaterial enligt avfallssorteringens anvisningar. Före man sätter papplådan i kartongåtervinningen måste lådan plattas till så att sorteringslådan inte fylls för fort.

Om förhandsgranskningen påvisar brister i bostaden, görs en inflyttningskontroll under någon av de första dagarna som Ditt hyreskontrakt är i kraft. Under vilken dag inflyttningskontrollen görs i Din lägenhet kan Du kontrollera på Hoas' hemsidor.