Nimi oveen ja muuttoilmoitus

Porrasnimilistan tiedot päivitetään kolme kertaa vuodessa eli muuttoasi seuraavan päivityksen yhteydessä nimesi lisätään porraslistalle. Porrasnimilistassa näkyy asunnon numero ja sukunimesi, joten et välttämättä tarvitse erillistä nimeä oveen. Halutessasi voit laittaa omaan oveesi nimitarran, joka tulee poistaa lähtiessäsi jälkiä jättämättä.

Huomaathan, että ovisummeritauluun nimeä ei saa laittaa, jotta taulu säilyy siistinä: taulussa oleva asunnon numero kertoo tulijalle, mitä summeria tulee painaa.

Muistathan tehdä muuttoilmoituksen sekä Postille että Digi- ja väestötietovirastolle. Muuttoilmoitus tai postinjakelun keskeytys kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien. Laki määrää, että muuttoilmoitus on tehtävä viikon kuluessa muutosta.

Tee osoitteenmuutokset pankkiin, puhelinoperaattorille, kirjastoon, lehtiin, ystäville ja sukulaisille. Tee vakuutusyhtiössä uusi kotivakuutus uuteen osoitteeseen ja tarkista samalla, vastaako sen korvaussumma nykyistä omaisuuttasi vai olisiko sitä syytä nostaa.