Vakuusmaksun palauttaminen

Vakuuspalautuksen aikataulu

Vakuusmaksu palautetaan vuokralaisen ilmoittamalle tilille noin kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä. Palautukset alkavat aina vuokrasopimuksen päättymiskuukautta seuraavan kuukauden 15. päivä tai sitä seuraavana arkipäivänä. Kaikki vakuusmaksut pyritään palauttamaan kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä. Mahdolliset ongelmat asunnon luovutuskunnossa, avainten palauttamisessa tai maksuissa saattavat viivästyttää vakuuden palauttamista.

Tarkkaa yksittäisen vakuuden palautusajankohtaa emme valitettavasti pysty ilmoittamaan, joten uusia asuntoasioita järjesteltäessä tulee ottaa huomioon, että vakuusmaksu voi palautua sinulle vasta noin kuukauden kuluttua vuokrasopimuksen päättymisestä.

Hoas tiedottaa säännöllisesti nettisivuilla ja Facebookissa vakuusmaksupalautusten etenemisestä ja mahdollisista viivästyksistä.

Vakuuspalautuksen aikataulu

 

Tilitiedot vakuusmaksun palauttamiseksi

Tilitiedot voi toimittaa irtisanomisen yhteydessä tai erikseen tilitietolomakkeen kautta. Vakuutta ei voida palauttaa, mikäli vuokralainen ei ole toimittanut tilitietoja, sillä Hoas ei näe saapuneista maksuista maksajan tilinumeroa. Tilitietojen toimittaminen on vuokralaisen vastuulla ja hyväksymme tilitietojen toimituksen vain kirjallisesti (tilitietolomakkeella tai sähköpostilla). Mikäli asukas toimittaa Hoasille virheelliset tai puutteelliset tilitiedot, minkä seurauksena vakuuden palauttaminen epäonnistuu, on asukas vastuussa mahdollisesti aiheutuvista pankkikuluista.

Sosiaalitoimiston tai Kelan maksaman vakuuden palauttaminen

Mikäli sosiaalitoimisto tai Kela on maksanut vakuusmaksun, tullaan vakuus aina palauttamaan maksajalle. Tässä tapauksessa vuokralaisen ei tarvitse toimittaa tilitietojaan vakuuden palauttamista varten, sillä Hoas palauttaa sosiaalitoimistojen tai Kelan maksamat vakuudet automaattisesti maksajalle.

Vakuusmaksun käyttäminen

Vakuusmaksu palautetaan mikäli asunto on ollut luovutuskunnossa, avaimet on palautettu ajallaan ja oikealla tavalla Hoasin palvelukeskukseen, kaikki vuokrat ja muut maksut on maksettu sekä oikeat tilitiedot toimitettu vakuusmaksun palauttamista varten.

Vuokranantaja voi vuokralaista enempää kuulematta käyttää vakuusmaksun vuokra- ja muiden saataviensa kuittaamiseen. Vakuusmaksun palautus ei vapauta vuokralaista vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista. Vuokralaisella ei ole oikeutta vuokrakauden aikana ilmoittaa, että vakuutta käytettäisiin vuokranmaksuun.

Poismuuttajan muistilistasta löydät hyödyllistä lisätietoa muutossa huomioitavista asioista.