Korjaus- ja siivouskehotukset

Asuntoon jätetään ennakkotarkastuksella mahdollisesti korjaus- ja siivouskehotuksia. Näillä listataan ne asiat, jotka vaativat erityistä huomiota poismuuttajalta.

Muistathan, ettei tarkastaja siirrä kalusteita tai tavaroita eli ennakkotarkastus ei ole vastuuvapautus sellaisista vioista, jotka ovat kalusteiden takana piilossa. Lisäksi ennakkotarkastus ei vapauta asukasta sopimuksen velvollisuuksista – jos asunto tarkastetaan 15.7. ja rikot asunnon lavuaarin 17.7., on tämä yhä vastuullasi, vaikkei siitä ole ennakkotarkastukselle voitu tietoa lisätä.

Siivouskehotuksella listataan siivouksen ilmeisimmät puutteet, eikä se vapauta asukasta huolellisen loppusiivouksen tekemisestä, vaikka puutteita ei olisi erikseen listattukaan. Poismuuttaessasi velvollisuutesi on aina huolehtia asunnon loppusiivouksesta. Erityisesti tarkastuksella kiinnitetään huomiota pinttymiin ja pitkän ajan saatossa aiheutuneeseen likaan – esimerkiksi punahomeeseen kylpyhuoneessa tai saostumiin saumoissa.

Korjaus- ja siivouskehotukset on huolehdittava kuntoon sinä aikana, kun sinulla on hallintaoikeus asuntoon, eikä niitä voi mennä korjaamaan enää, kun uusi asukas on muuttanut asuntoon. Tällaisten puutteiden korjauksesta voidaan asukasta laskuttaa korvausvastuuhinnaston mukaisesti.

Jos korjaus- tai siivouskehotuksella on jotain, jota et ymmärrä, olethan yhteydessä Hoasin huoltopalveluihin, jotta voimme ratkoa asian kanssasi.