Ennakkotarkastus

Asunnon ennakkotarkastus tehdään viimeisen asuinkuukautesi aikana. Tarkastuksella käydään läpi asunnon korjaus- ja kunnostustarpeet sekä asunnon siivoustaso.

Ennakkotarkastuksen perusteella asuntoon saatetaan tilata sellaisia huolto- ja kunnostustöitä, jotka johtuvat asunnon luonnollisesta kulumasta, eivätkä ole asukkailta laskutettavia. Tarkastuksen perusteella voidaan myös tilata korjaustöitä vaurioille, jotka asukas on huolimattomuuttaan aiheuttanut, mutta joita tämän ei voida antaa itse korjata. Tällaisia töitä ovat muun muassa lavuaarien vaihdot.

Asuntoon jätetään tarvittaessa siivouskehotus asukkaalle. Ennakkotarkastuksella ei tilata siivousta suoraan, vaan siivoustaso tullaan tarkastamaan uudelleen kuun vaihtumisen jälkeen sopimuksen päätyttyä.

Voit tarkastaa kuluvan kuun ennakko- ja muuttotarkastusten aikataulut Hoasin nettisivuilta.

Ennakkotarkastus ei milloinkaan ole vastuuvapautus asukkaalle. Ennakkotarkastus tehdään viimeisen asuinkuukauden aikana ja tilanne asunnossa voi muuttua tämän jälkeen. Jos siis esimerkiksi rikot asunnon oven pois muuttaessasi, ei se, että asunto on ollut ennakkotarkastuksella kunnossa tarkoita, ettei rikkomastasi ovesta koidu sinulle asukaslaskua.

Jos sinulla on kysyttävää ennakkotarkastukseen liittyen, olethan yhteydessä Hoasin huoltopalveluihin, jotta voimme pyrkiä vastaamaan kysymyksiin ratkaisemaan mahdollisen ongelman.