Uusi asukas

Avaintenluovutussopimusta ei kannata allekirjoittaa näkemättä asunnon siivoustasoa

Älä allekirjoita avaintenluovutussopimusta näkemättä asunnon kuntoa – avaintenluovutussopimuksella hyväksyt asunnon siivoustason.

  • Jos olet allekirjoittanut avaintenluovutussopimuksen ja asunto on sisäänmuuttaessasi siivoamatta, ei siivousta enää Hoasin puolesta avaintenluovutussopimuksen ehtojen nojalla tilata. Mikäli et hyväksy asunnon siivoustasoa, älä allekirjoita avaintenluovutussopimusta, vaan hae avaimet Hoasin palvelukeskuksesta.

Jaetuissa asunnoissa uusi asukas hyväksyy ainoastaan oman huoneensa siivoustason; yhteistiloista voidaan edelleen laskuttaa poismuuttavaa vuokralaista, jos muuttotarkastuksissa huomataan puutteita siivouksessa.

Uusi asukas ei hyväksy avaintenluovutussopimuksella asunnon kuntoa. Jos asunnossa on esimerkiksi reikäisiä ovia tai tökerösti paikattuja seiniä, poismuuttava asukas vastaa niistä. Vioista täytyy kuitenkin aina ilmoittaa Hoasille sisäänmuuttoilmoituksella kahden viikon kuluessa, etteivät ne jää sinun vastuullesi. Kahden viikon ilmoitusaika lasketaan alkavaksi siitä, kun saat avaimesi. Asukas ei voi avaintenluovutussopimuksella hyväksyä myöskään edellisen asukkaan luvatta asuntoon tekemiä muutostöitä, kuten esimerkiksi luvatta asennettua laminaattilattiaa.

Pidä itselläsi kopio avainluovutussopimuksesta. Voit tarvittaessa saada ovenavauksen ennen vuokrasopimuksesi virallista alkua näyttämällä vartijalle allekirjoitettua avaintenluovutussopimusta sekä printattua vahvistusta vuokrasopimuksesta.