Avainten saaminen

1. Voit noutaa avaimet Hoasin palvelukeskuksesta vuokra-ajan alkaessa
Muistathan ottaa mukaasi virallisen, kuvalla varustetun ja voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen! Huomaathan, että opiskelijakortti tai Kela-kortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus.

  • Kannattaa varautua siihen, että kuukauden ensimmäinen arkipäivä saattaa olla ruuhkainen Hoasin palvelukeskuksessa.

2. Avaimen voit saada myös asunnon nykyiseltä asukkaalta
Huoneistosta poismuuttava ja huoneistoon muuttava uusi vuokralainen voivat sopia keskenään avainten luovutuksesta ennen vuokravastuuajan vaihtumista. Näin toimimalla vuokralaiset voivat helpottaa muuttoon liittyviä järjestelyjä. Avaintenluovutus tehdään avaintenluovutussopimuksen avulla.

3. Jos et itse pääse noutamaan avaimia, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään sen puolestasi
Valtuutus tulee aina tehdään kirjallisesti. Valtakirjapohjan ja lisäohjeistusta löydät täältä.

Milloin saan avaimet?

Saat avaimet asuntoosi vuokra-ajan alkaessa ensimmäisenä arkipäivänä. Jos vuokra-aika alkaa viikonloppuna tai arkipyhänä, asunnon ja avainten hallintaoikeus alkaa seuraavana arkipäivänä. Voit noutaa avaimet myös myöhemmin.

  • Mikäli vuokrasopimuksesi alkaa esimerkiksi lauantaina, saat avaimet seuraavana maanantaina.

Vuokrasopimuksen alkaminen kesken kuukauden

Jos vuokrasopimuksesi alkaa kesken kuukauden voit noutaa avaimet vuokra-ajan alkua edeltävänä arkipäivänä.

  • Esimerkiksi jos vuokrasopimuksesi alkaa lauantaina 15.päivä, voit noutaa avaimesi perjantaina 14.päivä.

Avainten noutaminen aikaisemmin

Mikäli edellinen asukas on jo muuttanut pois asunnosta ja palauttanut avaimensa, voit noutaa avaimet jo sopimuksen alkua edeltävän kuukauden viimeisenä arkipäivänä.

  • Jos vuokrasopimuksesi alkaa esimerkiksi sunnuntaina ja edellinen asukas on jo palauttanut avaimensa, voit saada avaimesi edeltävänä perjantaina.

Jos haluat tiedon mahdollisesta aiemmasta avaintenluovutuksesta, tulee sinun olla yhteydessä Hoasin asumispalveluihin. Mikäli avaimet ovat noudettavissa aiemmin, voimme pyynnöstäsi lähettää sinulle tekstiviestin ilmoittamaasi puhelinnumeroon tai sähköpostin heti kun edellinen asukas palauttaa avaimensa.

Huomaathan kuitenkin, että Hoas ei voi ennakoida avainten mahdollista aiempaa palautusajankohtaa, eikä myöskään tiedustele poismuuttavilta asukkailta avainten palautusajankohdasta uusien asukkaiden puolesta.

Valtakirja avainten noutoa varten

Voit valtuuttaa toisen henkilön noutamaan avaimet puolestasi jos et pääse noutamaan avaimia itse. Valtuutus tulee aina tehdä kirjallisesti. Helpoiten voit tehdä sen täyttämällä Hoasin valtakirjapohjan.

  • Valtakirjan tulee olla vahvistettu valtakirjan antajan omakätisellä allekirjoituksella sekä päiväyksellä.
  • Valtakirjalla tulee olla ilmoitettu sekä valtuutetun että valtakirjan antajan koko nimi, syntymäaika sekä henkilötunnus.

Valtakirjalla avaimia hakemaan tulevan tulee aina todistaa henkilöllisyytensä näyttämällä kuvallista, virallista henkilöllisyyden todistavaa asiakirjaa (esimerkiksi passia tai henkilötodistusta). Huomaathan, että opiskelijakortti tai Kela-kortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus. Alaikäinen ei voi olla valtuuttaja, eikä alaikäistä voi valtuuttaa.