Avaintenluovutus

Avainten saamiseen on kolme vaihtoehtoa: voit noutaa avaimet Hoasin palvelukeskuksesta vuokra-ajan alkaessa, voit saada avaimet myös asunnon nykyiseltä asukkaalta tai jos et itse pääse noutamaan avaimia, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään sen puolestasi.

Avainten palautus

Avainten palauttamiseen on kaksi vaihtoehtoa: avaimet voi palauttaa Hoasin palvelukeskukseen suljetussa kirjekuoressa vuokrasopimuksen päättyessä tai avaimet voi luovuttaa seuraavalle asukkaalle avaintenluovutussopimuksella.

Avaintenluovutussopimus

Huoneistosta poismuuttava ja huoneistoon muuttava uusi vuokralainen voivat sopia keskenään avainten luovutuksesta ennen vuokravastuuajan vaihtumista. Näin toimimalla vuokralaiset voivat helpottaa muuttoon liittyviä järjestelyjä.

Muistettavaa muutossa

Uuteen asuntoon muuttaminen on usein innostavaa ja jännittävääkin, mutta muutto itsessään saattaa olla stressaavaa kaikkine järjestelyine sekä muistettavine asioineen. Me emme voi muuttaa puolestasi, mutta muuttoasi helpottamaan kasasimme sinulle niitä asioita, joita sinun kannattaa muistaa. Katso myös asukkaan oppaan vinkit. Toivottavasti viihdyt uudessa kodissasi!

Asunnon kunnon tarkastaminen

Hoasin asunnot tarkastetaan aina muuton yhteydessä Hoasin puolesta. Usein tarkastushetkellä asunnossa on kalusteita, joita tarkastaja ei siirrä. Esimerkiksi ovessa oleva reikä voi jäädä julisteen taakse piiloon tai koiran jyrsimä lattiamateriaali maton alle. Käythän siis myös itse huolella läpi asunnon kunnon ja teet sisäänmuuttoilmoituksen.

Jos ennakkotarkastuksella asunnon kunnossa on ollut huomautettavaa, tehdään asuntoon muuttotarkastus vuokrasopimuksesi ensimmäisten päivien aikana. Kuluvan kuun huoneistotarkastukset on aikataulutettu päiväkohtaisesti.

 

 

Tavaroiden vastaanottaminen

Edellinen asukas saattaa tarjota sinulle joitain asunnossa pitämiään tavaroita ja kalusteita. Jos haluat vastaanottaa osan näistä, ilmoitathan asiasta Hoasille mahdollisimman pian. Ennen tavaran vastaanottamista, mieti tarkkaan, mitä haluat omalle vastuullesi hyväksyä.

Irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanominen on tehtävä aina kirjallisesti, helpoin tapa on täyttää irtisanomislomake. Vuokralaisen irtisanomisaika on aina yksi kalenterikuukausi.

Voit myös tehdä irtisanomisilmoituksen kirjeellä tai henkilökohtaisesti Hoasin palvelukeskuksessa. Irtisanomisilmoitusta ei voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse.

Huoneistotarkastus

Asunnossa tehdään viimeisen asuinkuukautesi aikana huoneistotarkastus. Kuluvan kuun huoneistotarkastukset on aikataulutettu päiväkohtaisesti.


Jos olet ilmoittanut irtisanomisellasi Hoasille, ettei asuntoon saa mennä yleisavaimella tai että sinulla on lemmikki, soittaa tarkastaja sinulle asunnolla ollessaan - hän ei kuitenkaan mene asuntoon. Ellei tarkastus kyseisenä ajankohtana sovi, jätetään sinulle ohjeistus poismuuttoon liittyen postiluukuusi. Valitettavasti suurista muuttomääristä johtuen emme voi sopia tarkkoja kellonaikoja tarkastusten suorittamiselle.

Poismuuttajan muistilista

Asunnosta pois muuttamiseen kuuluu paljon muistettavia asioita. Jotteivät muuttotohinat kävisi mahdottomiksi, tähän on listattu niistä joitain oleellisimpia sinua helpottamaan.

Vakuusmaksu takaisin

Vakuusmaksu palautetaan kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä. Saat vakuusmaksusi takaisin, jos asunto on vuokrasopimuksen päättyessä hyvässä kunnossa, avaimet on palautettu ajallaan ja oikealla tavalla Hoasin palvelukeskukseen, kaikki vuokrat ja muut maksut on maksettu sekä oikeat tilitiedot toimitettu vakuusmaksun palauttamista varten.

Tavaroiden myyminen tai luovuttaminen uudelle asukkaalle

Jos haluat luovuttaa tai myydä tavaroita uusille asukkaille ja he ovat valmiita tavarat vastaanottamaan, kannattaa asiasta ilmoittaa aina kirjallisesti Hoasille sähköpostitse osoitteeseen huolto[at]hoas.fi. Ensisijaisen tärkeää on, että uudet asukkaat kuittaavat Hoasille haluavansa ottaa vastaan asuntoon jättämäsi tavarat. Tällöin sinä et voi enää joutua vastuuseen niiden poistosta.

Usein kysytyt kysymykset muuttavalle

Tässä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin muuttamisesta. Katso myös asukkaan opas.