Väliaikainen asuminen kevät- ja kesäaikaan

Hoasilla on tarjolla kalustettuja asuntoja keväisin tammi-toukokuussa sekä kalustamattomia asuntoja kesäkuukausiksi huhti-elokuussa. Asuntoa voi hakea kuka tahansa, jolla on esimerkiksi kesätyö- tai opiskelupaikka pääkaupunkiseudulla tai kehyskunnissa. Opiskelijat ovat ensisijaisia asunnon saajia. Asunnot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa). Sopimukset tehdään vähintään yhdeksi kalenterikuukaudeksi.

Kesäasuntohaku kesän 2018 osalta on päättynyt ja kesäasunnot on pääosin varattu, joitakin yksittäisiä tarjousperuutuksia lukuunottamatta. Valitettavasti Hoas ei pystynyt tarjoamaan asuntoa kaikille hakijoille.

Kalustettuja asuntoja kevääksi

Kalustettuja asuntoja tarjotaan keväisin tammi-toukokuuksi vaihto-opiskelijoille varatusta asuntokiintiöstä. Asunnoissa on peruskalusteet. Asuntotyypit ja vuokrat löydät vaihto-opiskelijoiden sivuilta (sivu englanniksi).

  • Kalustetuissa asunnoissa vakuusmaksu on asuntotyypistä riippumatta 500 €.
  • Asunnoissa voi asua enintään 31.5. saakka.

Kalustamattomia asuntoja kesäksi

Kesäasunnot ovat kalustamattomia asuntoja, jotka tarjotaan huhti-elokuuksi. Asuntotyyppien esittelyt ja vuokrat tutkinto-opiskelijoiden sivuilta. Suurin osa kesäasunnoista ovat huoneita jaetussa asunnossa. Perheasuntoja, kaksioita yhdelle ja kämppiasuntoja on tarjolla vähemmän. Yksiöitä ei ole mahdollista hakea kesäasunnoksi.

Kesäasunnot sijaitsevat pääosin Länsi- ja Itä-Helsingissä sekä Espoossa ja Vantaalla, eikä niitä ole tarjolla Helsingin keskustasta tai kantakaupungin läheisyydestä. Kaksiot yhdelle sijaitsevat pääsääntöisesti Itä-Vantaalla.

  • Vakuusmaksu on huoneessa jaetussa asunnossa ja kämppisasunnoissa 260 euroa, muissa asunnoissa 500 euroa.
  • Kesäasuntoa ei ole mahdollista hakea vain elokuuksi.
  • Asunnoissa voi asua enintään 31.8. saakka.

Kalustamattomaan kesäasuntoon on pääsääntöisesti mahdollista jäädä asumaan kesän jälkeen, mikäli kesäasukas saa syksyksi opiskelupaikan pääkaupunkiseudulta ja hän täyttää Hoasin asukasvalinnan kriteerit. Asukkaan tulee jättää uusi asuntohakemus nettisivuillamme ja kirjoittaa hakemukselle haluavansa jäädä asumaan nykyiseen kesäasuntoonsa.

Hae asuntoa kesäasuntohakemuksella

Sekä kalustettuja asuntoja tammi-toukokuuksi että kalustamattomia asuntoja huhti-elokuuksi voi hakea kesäasuntohakemuksella. Kesäasuntojen hakuaika kevääksi ja kesäksi 2018 on päättynyt.

Asuntohakemuksen voi täyttää enintään 4 kuukautta ennen toivottua muuttopäivää ja vasta kun kesätyöpaikka tai kesäopiskelupaikka on varmistunut. Huomioithan, että tiedämme vapautuvien asuntojen tilanteen vasta noin kuukautta ennen, joten voit saada tarjouksen vasta hyvinkin lähellä muuttoajankohtaa. Kesäasuntohakemuksella on mahdollista saada vain yksi asuntotarjous.

Lisätietoja väliaikaisesta asumisesta kevät- ja kesäaikaan saat vaihto-opiskelijapalveluistamme exchangestudents[at]hoas.fi.