Kalustamattomat kesäasunnot

Hoasilla on tarjolla kalustamattomia asuntoja kesäkuukausiksi huhti-elokuussa. Asuntoa voi hakea kuka tahansa, jolla on esimerkiksi kesätyö- tai opiskelupaikka pääkaupunkiseudulla tai kehyskunnissa. Opiskelijat ovat ensisijaisia asunnon saajia.

Kesäasunnot ovat kalustamattomia huoneita jaetussa asunnossa tai perheasuntoja. Asuntotyyppien esittelyt ja vuokrat löytyvät tutkinto-opiskelijoiden sivuilta. Suurin osa kesäasunnoista ovat huoneita jaetussa asunnossa. Perheasuntoja on tarjolla vähemmän. Yksiöitä, kaksioita yhdelle tai kämppisasuntoja ei ole mahdollista hakea kesäasunnoiksi.

Huoneet jaetussa asunnossa sijaitsevat pääosin Länsi- ja Itä-Helsingissä sekä Espoossa ja Vantaalla, eikä niitä ole tarjolla Helsingin keskustasta tai kantakaupungin läheisyydestä. Kalustamattomia perheasuntoja on tarjolla vain muutamissa kohteissa kaupunkien reuna-alueilla. Voit tutustua asuntojen sijanteihin tarkemmin nettisivuillamme.

  • Vakuusmaksu on huoneeseen jaetussa asunnossa 260 euroa ja perheasuntoon 500 euroa.
  • Sopimukset tehdään vähintään yhdeksi kalenterikuukaudeksi.
  • Kesäasuntoa ei ole mahdollista hakea vain elokuuksi.
  • Asunnoissa voi asua enintään 31.8. saakka.

Asuntoon on pääsääntöisesti mahdollista jäädä asumaan kesän jälkeen, mikäli kesäasukas saa syksyksi opiskelupaikan pääkaupunkiseudulta ja hän täyttää Hoasin asukasvalinnan kriteerit. Asukkaan tulee jättää uusi asuntohakemus nettisivuillamme ja kirjoittaa hakemukselle haluavansa jäädä asumaan nykyiseen kesäasuntoonsa.

Hae asuntoa kesäasuntohakemuksella

Sekä kalustettuja asuntoja tammi-toukokuuksi että kalustamattomia asuntoja huhti-elokuuksi voi hakea kesäasuntohakemuksella. Kesäasuntojen hakuaika päättyy kesäkuussa. Hakemus poistetaan, kun hakukausi päättyy.

Asuntohakemuksen voi täyttää enintään 4 kuukautta ennen toivottua muuttopäivää ja vasta kun kesätyöpaikka tai kesäopiskelupaikka on varmistunut. Hakijalle pyritään tarjoamaan asuntoa kesätyöpaikan tai kesäopiskelupaikan läheisyydestä ja/tai hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrelta. Kesäasuntohakemuksella on mahdollista saada vain yksi asuntotarjous.

Lisätietoja saat Hoasin asumispalveluista asumispalvelut [at]hoas.fi.