Huone jaetussa asunnossa

Huone jaetussa asunnossa (solu) on hyvä vaihtoehto esimerkiksi opintojaan vasta aloittavalle opiskelijalle. Asunnossa on mahdollista asua koko opiskelujen ajan. Jaetut asunnot ovat Hoasin edullisimpia asuntoja, joissa yhteisöllinen elämä mahdollistaa uusiin ihmisiin tutustumisen.

Saat oman lukittavan huoneen asunnosta, jossa asuu tavallisesti yhteensä 2-4 opiskelijaa. Keittiö, wc ja kylpyhuone ovat yhteiset kaikille asukkaille. Asunnot on jaoteltu erikseen nais- ja miesopiskelijoille.

Jaetut asunnot vuokrataan muuten kalustamattomana, mutta jokaisessa huoneessa on vaatekaappi ja yhteistiloissa saattaa olla muiden asukkaiden kalusteita. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja liesi. Jaetun asunnon vuokraan sisältyy aina vesi sekä sähkö. Ilmaisena lisäpalveluna käytössäsi on myös nettiyhteys (50 Mbit/s) sekä monissa taloissa myös sauna ja pesutupa, mahdollisesti myös kerhotila ja kuntosali.

Kenelle: Yksin hakevat (ei lemmikin kanssa)
Sijainti: Lähes kaikissa Hoasin kiinteistöissä
Huoneen vuokra: noin 250 - 440 euroa
Huoneen koko: noin 10 - 20 m2
Lemmikit: Jaetussa asunnossa ei saa pitää lemmikkiä

Millaista jaetussa asunnossa on elää?

Helsinkiläinen Richard jakaa asunnon Kumpulassa kahden kämppiksen kanssa. Lue blogijutusta Sulavasti solussa, mitkä ovat Richardin mielestä viisi parasta asiaa jaetussa asunnossa asumisessa.