Kämppisasuminen -kaveriasumisen uusi aikakausi

Kaveriasunto on nykyään kämppisasunto – mahdollisuus vaikuttaa kämppisten valintaan on nyt mahdollista hakuvaiheen lisäksi myös asumisaikana!

Aikaisemmin kaveriasuntoon muuttaneet kaverukset pystyivät vaikuttamaan kämppiksen valintaan vain hakuvaiheessa ja yhteisvastuullisen vuokrasopimuksen vuoksi toisen kaverin valmistuessa molempien asumisoikeus kaveriasunnossa päättyi. Jatkossa kaverin valmistuminen ei päätä kaikkien asumisoikeutta kaveriasunnossa, vaan antaa asuville mahdollisuuden valita uuden kämppiksen.

Kämppisasunto on nimensä mukaisesti asumista samassa asunnossa yhdessä kämppisten kanssa. Kämppisasunto eroaa perinteisestä jaetusta asunnosta (ent. soluasunto) siten, että kämppisasunnon asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa uuden asukkaan valintaan. Huoneistopohjiltaan jaetut asunnot ja kämppisasunnot ovat samanlaiset.

Kämppisasunto vuokrataan erillisillä vuokrasopimuksilla niin, että kullekin asukkaalle vuokrataan oma huone kämppisasunnosta. Yhden asukkaan muuttaessa pois on muilla kämppisasunnon asukkailla mahdollisuus ehdottaa kämppisasuntoon uutta asukasta Hoasin antamien ohjeiden mukaisesti.

Kämppisasunnoissa lemmikit ovat sallittuja. Suosittelemme kämppiksiä keskustelemaan yhdessä mahdollisista lemmikeistä sekä allergioista.

Lue lisää kämppisasunnon hakemisesta.