Miten maksan vakuusmaksun?

Tietoa vakuusmaksusta

Hoasilla vakuusmaksu on kämppisasunnossa ja huoneessa jaetussa asunnossa 260 euroa, muissa asunnoissa 500 euroa.

Hoas vuokranantajana vaatii vuokralaista asettamaan vakuusmaksun sen varalle, että vuokralainen ei täytä vuokrasopimuksen mukaisia velvoitteitaan, eli vuokralainen esimerkiksi vahingoittaa asuntoa tai jättää vuokran tai muita maksuja maksamatta. Vakuusmaksua ei voida käyttää vuokrasopimuksen voimassaoloaikana.

Vakuusmaksun maksaminen

Vakuusmaksu on suoritettava vuokranantajan tilille ja kuitti maksusta on toimitettava vuokranantajalle muiden vuokrasopimuksen vahvistukseen vaadittavien asiakirjojen ohella.  Saat maksutiedot asuntotarjouksellasi ja voit maksaa vakuuden verkkopankin kautta tai pankin konttorissa tarjouksessa annettuja maksutietoja käyttäen. Tarjouksella sinulle on kerrottu määräpäivä, mihin mennessä vakuusmaksukuitti ja muut liitteet on toimitettava.

Muistathan käyttää annettua viitenumeroa maksaessasi vakuusmaksun!

Kelan maksama vakuus

Vakuusmaksuasiat ovat siirtyneet sosiaalitoimistoilta Kelan hoidettavaksi. Hakiessasi vakuusmaksua Kelan kautta, varmista tämän hetken toimintatavat sekä Hoasilta että Kelalta.

Vakuusmaksun palauttaminen

Vakuusmaksu palautetaan vuokralaiselle vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. Vakuusmaksun palauttamisesta saat lisätietoja Vakuusmaksun palauttaminen -sivulta.