Asuntoja opiskelijoille

Voit hakea Hoasin asuntoa, mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa, opintotukeen oikeuttavaa ja pääkaupunkiseudulla tai kehyskunnissa tapahtuvaa. Hoasin asukasvalinnan kriteerit eivät täyty kaikissa oppilaitoksissa ja opiskelumuodoissa.

Kevääksi ja kesäksi Hoasilla on tarjolla väliaikaisia asuntoja myös päätoimisesti muilla paikkakunnilla opiskeleville.

Asumismuodot

Hoasilla on Suomen laajin valikoima erityyppisiä opiskelija-asuntoja. Opiskelija-asunnoissa on monentasoisia ja -hintaisia vaihtoehtoja opiskelijoiden erilaisiin elämäntilanteisiin.

Asuntokohteita on useissa kaupunginosissa lähellä eri oppilaitoksia. Vuokran määrään vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, kiinteistön ikä sekä tehdyt perusparannukset. 

Näin haet opiskelija-asuntoa

Katso kuinka hakeminen Hoas-kotiin tapahtuu.

Milloin ja miten voin hakea asuntoa?

Asuntohakemus

Asuntoa voit hakea asuntohakemuksella heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut, kuitenkin aikaisintaan neljä kuukautta ennen toivottua muuttopäivää. Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta jättöpäivästä.

Jos asuntotoiveesi tai elämäntilanteesi muuttuu, voit päivittää hakemuksesi tietoja hakemuksen päivityslomakkeella.

Asuntotarjous

Asuntoa tarjottaessa huomioidaan asunnon tarpeen kiireellisyys, hakijan varallisuus ja taloudellinen tilanne sekä asunnon odotusaika. Lukukausien alussa etusijalla ovat pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttavat ensimmäisen vuoden opiskelijat.