Yleistä palovaroittimesta

Vastuullasi on huolehtia siitä, että asunnossasi on toimiva palovaroitin.

Vuonna 2010 voimaan tulleen asetuksen mukaan asunnon jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden täytyy olla vähintään yksi palovaroitin. Omalla vastuullasi on myös palovaroittimen pitäminen toimintakunnossa. Varoittimen kuntotarkastus kannattaa tehdä kuukausittain, jotta ikäviä vahinkoja ei pääse tapahtumaan.  Toimintakunto kokeillaan painamalla varoittimen testinappia. Kunnossa olevasta palovaroittimesta kuuluu kova ääni.

Osassa Hoasin taloista on keskitetty palovaroitinjärjestelmä, jolloin asukas ei tarvitse omaa palovaroitinta. Useimmiten Hoasin järjestelmä on käytössä uudiskohteissa tai juuri perusparannetuissa kohteissa. Myös tämän laitteiston toiminnan testaus kuuluu asukkaan vastuulle, vaikka huollosta vastaakin Hoas.

Jos et ole varma millainen palovaroitin sinun asunnossasi on, tarkastathan asian kiinteistösi perustiedoista. Perustiedot pääset näkemään, kun valitset kohdasta "Hoasin asunnot" oman talosi osoitteen.

Lisätietoa paloilmoitinjärjestelmän, palovaroittimen, palovaroitinjärjestelmän ja verkkovirtaan kytketyn palovaroittimen eroista löydät Hoasin nettisivuilta.

Mikäli asunnossasi on käytössä keskitetty palovaroitin -järjestelmä, olethan ongelmatilanteissa yhteydessä Hoasiin. Jos omilla toimillasi rikot järjestelmän esimerkiksi irrottamalla hälyttimen tai peittämällä sen, sinua laskutetaan aiheutuneesta huoltokäynnistä. Jos toimillasi aiheutat toistuvia turhia palohälytyksiä esimerkiksi polttamalla ruoan pohjaan, laskutetaan sinua myös näistä käynneistä.