Palokuorman poistaminen huoltoyhtiön toimesta

Jos kiinteistön yleisissä tiloissa on sinne kuulumatonta tavaraa, poistaa huoltoyhtiö ne. Rappuihin tai muualle hylätyt sohvat, patjat ja muut huonekalut poistetaan ilman erillistä varoitusta. Samoin esimerkiksi portaiden alle rakennetut kierrätyspisteet voidaan tyhjentää ilman erillistä varoitusta.

Lastenvaunuihin jätetään yleensä poistopyyntö asukkaalle, jossa varataan muutama päivä aikaa siirtää lastenvaunut niille tarkoitettuun paikkaan tai asuntoon. Ellei kehotusta noudateta, huoltoyhtiö poistaa lastenvaunut. Jos huoltoyhtiö huomaa samat vaunut toistuvasti porraskäytävässä huomautuksista huolimatta, voi huoltoyhtiö kerran huomautuksen annettuaan poistaa vaunut ilman uutta huomautusta asiasta.

Myös jakamista odottavien mainospostikasojen tai postin jakamiseen tarkoitettujen kärryjen säilyttäminen porraskäytävässä on ehdottomasti kielletty. Nämä voidaan poistaa ilman erillistä varoitusta.

Jos asukkaalla on kynnysmattoja porraskäytävän puolella, voi huoltoyhtiö poistaa myös nämä. Kynnysmaton käyttäminen on suositeltavaa, sillä se kerää kosteutta ja irtolikaa. Kynnysmatto kuuluu kuitenkin asunnon sisäpuolelle, ei ikinä porraskäytävään.

Porraskäytävä ei ole myöskään roskapussien säilytykseen varattua aluetta. Viethän siis jätteesi jätekatokseen- tai huoneeseen.

Mikäli huomaat kiinteistölläsi palokuormaa, ilmoitathan asiasta Hoasille.