Syöpäläiset

Syöpäläiset ovat hyönteisiä, jotka tarvitsevat verta ravinnokseen. Syöpäläisiä voi kulkeutua asuntoon esimerkiksi ihmisten, vaatteiden ja huonekalujen mukana. Joskus syöpäläisiä tulee asuntoon esimerkiksi katolla olevan linnun pesän kautta. Huomioithan, että linnut ovat pesimäkautena rauhoitettuja.

Syöpäläisten esiintymistä saattaa lisätä huono hygienia ja siivottomuus. On kuitenkin hyvä huomioida, että siisti asunto ei takaa sitä, ettei asunnossa voi esiintyä syöpäläisiä. Esimerkiksi luteita voi tulla vaikkapa ulkomaanmatkan kylkiäisinä kotiin, eikä tällöin asunnon siivoustasolla ole asian kanssa mitään tekemistä.

Suomessa esiintyviä syöpäläisiä ovat muun muassa lutikat, kirput ja täit. Täiden torjunta on asukkaan vastuulla, eikä täiongelman kohdalla vuokranantaja aloita torjuntatoimia. Kirppuja esiintyy usein lemmikkieläimissä ja niiden torjuntaan löytyy muun muassa internetistä ohjeita. Jos epäilet asunnossasi luteita, täytäthän asiasta vikailmoituksen Hoasille mahdollisimman nopeasti, jotta asunto voidaan kartoittaa.