Jyrsijät

Jyrsijöistä lähinnä hiiret ja rotat aiheuttavat ongelmia kerrostaloasumiselle ja saattavat vaatia ammattilaisen suorittamaan torjunnat. Hiiriä ja rottia esiintyy koko Suomessa ja yleensä ne viihtyvät ihmisten läheisyydessä. Hiiret ja rotat sopeutuvat erinomaisesti erilaisiin olosuhteisiin.

Jyrsijät saattavat levittää tauteja. Jyrsijät saattavat rikkoa asunnon rakenteita. Lisäksi ne voivat aiheuttaa muun muassa sähkökatkoja ja oikosulkuja.

Rotat saattavat löytää tiensä myös roskakatoksiin, jos jätettä on jatkuvasti lattialla. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että jätteet viedään katokselle saakka ja ne laitetaan jäteastioihin sisälle. Huolehdithan myös, että jäteastian kansi suljetaan kunnolla. Jos ensimmäinen astia on täynnä, kannattaa tarkastaa taaemmat astiat – usein ovea lähinnä oleva astia täyttyy ensimmäisenä.

Jos jyrsijöitä esiintyy sisällä asunnossa, täytä aina vikailmoitus. Tällöin paikalle tilataan tuholaistorjunta ja torjuntojen jälkeen rakennusliike käy rakenteet läpi ja tukkii aukot, joista jyrsijät ovat asuntoon päässeet. Jos pyrit pääsemään itse eroon jyrsijöistä, kannattaa torjunta tehdä loukkuja käyttäen.  Jos käytät torjunnoissa myrkkyä, saattavat jyrsijät kuolla sisälle rakenteisiin ja aiheuttaa hajuongelmia. Lisäksi mm. ihrakuoriaiset saattavat löytää tiensä asuntoon raatojen perässä.