Elintarviketuholaiset

Elintarviketuholaiset syövät elintarvikkeita tai pilaavat niitä ulosteillaan. Elintarviketuholaiset saattavat kulkeutua kotiin esimerkiksi kaupasta ostosten mukana.  Jos elintarviketuholaiset havaitaan pian, on niistä eroon pääseminen yleensä helppoa myös kotikonstein. Mikäli tuholainen on yhdessä pakkauksessa eikä se ole levinnyt pakkauksen ulkopuolelle, saattaa pakkauksen hävittäminen riittää ongelman poistamiseksi. 

Elintarviketuholaiset eivät levitä tauteja (poikkeuksena russakka, joka saattaa levittää salmonellaa) tai ole myrkyllisiä. Syytä pelkoon ei siis ole, jos havaitset asunnossasi elintarviketuholaisen.

Jos havaitset elintarviketuholaisia kotonasi, hävitä kaikki saastuneet elintarvikkeet. Jos haluat varmistaa myös ne elintarvikkeet, joissa tuholaisia ei näytä olevan, pakasta ne -20 asteessa viikon ajan. Tyhjennä kaapit, joissa tuholaisia on esiintynyt ja imuroi huolellisesti – hävitä pölypussi imuroinnin jälkeen. Voit yrittää torjua tuholaiset tuhohyönteissumutteilla käyttämäsi tuotteen ohjetta seuraten. Säilytä jatkossa elintarvikkeet muovipusseissa tai lasi- ja muovipurkeissa.

Mikäli kotikonstit eivät riitä ongelman poistamiseksi täytäthän asiasta vikailmoituksen, jotta Hoas voi tilata paikalle tuholaistorjunnan. Jos epäilet russakoita / torakoita asunnossasi, täytä vikailmoitus saman tien.