Vinkkejä asunnon siivoukseen

Jos käyttäisit aikasi mieluummin johonkin muuhun kuin asuntosi siivoamiseen, pyri tekemään siivouksesta niin helppoa kuin mahdollista. Älä kävele sisällä kengät jalassa ja laita eteiseen kynnysmatto, joka pysäyttää ulkoa mukana tulevan hiekan ja pikkukivet. Ethän kuitenkaan laita kynnysmattoa rappukäytävän puolelle. Pidä takit naulakossa ja kengät kenkätelineissä. Pyri pitämään pinnat mahdollisimman tyhjinä, äläkä kerää pikkutavaraa hyllyille. Vie likapyykit pyykkikoriin ja laita tavarat paikalleen käytön jälkeen. Kuivaa suihkun lattia ja seinät aina suihkun jälkeen lastalla. Tiskaa tiskit, poista roiskeet ja pyyhi tasot sekä hella aina ruoanlaiton jälkeen.

Lisäksi tekemällä säännöllisen viikkosiivouksen, ei sinun tarvitse siivotessasi käyttää aikaa kuukausien aikana kertyneiden pinttymien poistamiseen.

Siivous käy myös hyvästä kuntoilusta. Jos ulkona on kurja keli, eikä hölkkälenkki juurikaan houkuttele, voit polttaa yleisellä siivoamisella 250 kcal tunnissa, imuroinnilla 194 kcal tunnissa ja lattioiden moppaamisella vielä toisen mokoman päälle. Laita vaikkapa stereoihin vielä tarpeeksi menevä kappale soimaan lisätehoa antamaan.