Tavaroiden kierrätysvinkit

Huonekalujen hävittäminen tai kierrätykseen toimittaminen kuuluu asukkaan vastuulle. Jätetilaan, rappukäytävään tai pihalle hylättyjen huonekalujen poisto aiheuttaa ylimääräisiä kuluja kiinteistölle ja voi heijastua myös asukkaiden vuokraan.

Jos kalusteet ovat edelleen käyttökelpoisia, voi ne toimittaa kierrätykseen.

Esimerkiksi seuraavat tahot ottavat vastaan kierrätettäviä huonekaluja:

  • Pääkaupungin Kierrätyskeskuksiin voi toimittaa maksutta tarpeettomaksi jääneitä kodin huonekaluja ja pientavaraa. Huomaathan, että Kierrätyskeskukseen vietävien tavaroiden tulee olla hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita, jotta ne voidaan ottaa vastaan ja kierrättää eteenpäin. Kierrätyskeskuksen autot myös hakevat tavaroita maksutta kotoa. Lisäksi tavaroiden kuljettamiseen on mahdollista lainata tai vuokrata peräkärryjä sekä kuljetuspyöriä.
  • Fida lähetystorit ottavat vastaan hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita huonekaluja sekä pientavaraa. Tavaran voi viedä suoraan myymälään tai sopia ilmaisesta noutopalvelusta soittamalla lähimmälle lähetystorille. Huomaathan, että kaikki myymälät eivät ota kalusteita vastaan.
  • Punaisen Ristin Kontti-tavarataloon voi lahjoittaa puhtaita ja ehjiä vaatteita ja tavaroita. Lahjoitukset voi toimittaa suoraan Kontti-tavarataloihin tai jättää Kontti-keräyslaatikoihin. Suurikokoisia huonekaluja varten voit varata ilmaisen noutopalvelun.
  • Jos huonekalut ovat käyttökelvottomia, etkä voi toimittaa niitä kierrätykseen, toimita ne HSY:n Sortti-asemalle.  Sortti – asemalta voit esimerkiksi pientä korvausta vastaan vuokrata peräkärryn käyttöösi. Aukioloajat ja muun muassa Sortti – asemien sijainnit löydät HSY:n Sortti – asemien internetsivuilta.
  • Peitot, tyynyt ja pyyhkeet voit toimittaa esimerkiksi Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kissatalolle, joka ottaa vastaan täkkejä ja tyynyjä eläinten alustoiksi ja puuvillalumppuja siivousta varten.