Rajoitettu asumisaika

Hoasilla on yksiöissä viiden vuoden rajoitettu asumisaika. Yksiöiden asumisaikaa rajoitetaan, jotta mahdollisimman moni opiskelija pääsisi asumaan yksiöissä jossain vaiheessa opiskeluaan. Kun asukas on kerran asunut koko rajoitetun asumisajan yksiössä, ei hän voi enää saada yksiötä. Rajoitus koskee myös yksiöitä yhteiskeittiöllä ja yksiöitä minikeittiöllä.

Kiinteistökohtaisia asumisajan rajoitteita ei ole enää käytössä 1.1.2016 alkaen.

Rajoitetun asumisajan päättyminen

Kun sopimuksesi rajoitettu asumisaika on päättymässä, Hoas lähettää sinulle muistutuskirjeen. Kirjeeltä löydät yksityiskohtaiset ohjeet, miten sinun tulee toimia. Toimintamallit riippuvat siitä onko asumisajan rajoitteesi Hoasin vanhojen sääntöjen mukainen vai uusien 1.1.2016 alkaen käytössä olleiden sääntöjen mukainen.

Vuokrasopimuksen jatkaminen ja asumisoikeuden siirron hakeminen edellyttää että opintosi edelleen jatkuvat ja ne ovat edenneet Hoasin edellytysten mukaisesti. Jos opiskelusi ovat jo päättyneet, ei Hoas tule tarjoamaan sinulle uutta asuntoa tai jatkamaan sopimustasi. Katso tarkemmat ohjeet, mitä sinun tulee ottaa mukaan Hoasin toimistolle jatkaessasi sopimustasi.