Määräaikainen vuokrasopimus

Hakijoiden sekä alaikäisten hakijoiden huoltajan luottotiedot tarkistetaan aina hakemuksen yhteydessä automaattisesti Suomen Asiakastiedon järjestelmästä. Jos tehdyn tarkistuksen perusteella yhdelläkin hakijalla tai alaikäisen hakijan huoltajalla on maksuhäiriömerkintöjä tehdään vuokrasopimus aluksi määräaikaisena sopimuksena neljäksi kuukaudeksi.

Määräaikaista sopimusta on mahdollista jatkaa jos asuminen ja vuokranmaksu sujuvat ongelmitta ja opiskelusi jatkuvat. Vaihto-opiskelijoille tehdään kalustettuihin asuntoihin aina määräaikainen vuokrasopimus.

Alaikäisen asukkaan sopimuksen jatkaminen

Vuokrasopimuksen ollessa vanhojen sääntöjen mukaisesti määräaikainen asukkaan alaikäisyyden vuoksi voidaan vuokrasopimus tehdä toistaiseksi voimassaolevaksi, jos asuminen ja vuokranmaksu sujuvat ongelmitta ja opiskelusi jatkuvat. Sopimuksen jatkamisesta huolehtiminen on vuokralaisen vastuulla.

Luottohäiriömerkintöjen takia määräaikaisen sopimuksen jatkaminen

Luottohäiriömerkintöjen vuoksi määräaikaista vuokrasopimusta voidaan jatkaa toisella neljän kuukauden määräaikaisella sopimuksella mikäli vuokran maksamisessa ei ole ongelmia eikä muuta vastasyytä ole. Sopimuksen jatkamisesta huolehtiminen on vuokralaisen vastuulla.

Jos asukkaalla ei ole ollut maksuhäiriöitä kahden määräaikaisen vuokrasopimuksen jälkeen, on mahdollista, että vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassaolevaksi.

Milloin sopimusta pitää tulla jatkamaan?

Sopimusta voi tulla jatkamaan aikaisintaan ensimmäisen sopimuskuukauden jälkeen ja viimeistään sopimusta tulee tulla jatkamaan viimeisen sopimuskuukauden 7.päivä. Jos 7.päivä osuu viikonlopulle, voi sopimusta tulla jatkamaan seuraavana arkipäivänä.

  • Esimerkiksi jos kuun 7.päivä on lauantai tulee sopimusta tulla jatkamaan viimeistään maanantaina 9.päivä.

Katso täältä tarkemmat ohjeet, mitä sinun tulee ottaa mukaan Hoasin toimistolle jatkaessasi sopimustasi.