Saunat

Useimmissa Hoasin kiinteistöissä on sauna, josta asukkaat voivat varata oman maksuttoman saunavuoron sähköisestä varausjärjestelmästä. Saunan ollessa päällä pääset saunaan omalla avaimellasi. Muina aikoina tilaan ei ole pääsyä, jonka vuoksi tilasta tulee poistua viimeisen vuoron päätyttyä. Vuorojen varaaminen ja tunnusten saaminen.

Yhdellä tilillä on kiinteistöstä riippuen oikeus varata joko kolme tai viisi tunnin saunavuoroa kalenterikuukaudessa ilmaiseksi. Näet varattavissa olevien saunavuorojen määrän varausjärjestelmästä.

  • Saunavuoro ei ole viikoittainen, vaan se on voimassa vain varaamanasi ajankohtana.
  • Saunavuorot menevät nopeusjärjestyksessä varaajille.

Saunat lämmitetään vähintään keskiviikosta lauantaihin klo 17–22, osassa kiinteistöjä vuoroja on myös muina aikoina.

  • Täyteen varatuista vuoroista tulee ilmoittaa Hoasille sähköpostilla asumispalvelut(at)hoas.fi. Hoas voi tilata uusia lämmitysaikoja kiinteistölle.

Hoas toivoo, että saunavuoroja varaavat vain ne asukkaat, jotka aikovat käyttää saunaa, näin vältytään turhalta lämmitykseltä ja säästetään kiinteistön lämmityskustannuksissa.

Osassa kiinteistöjä on myös yleisiä lenkkisaunavuoroja asukkaille, erikseen miehille ja naisille. Lenkkisaunavuorot näet varausjärjestelmästä. Uusia lenkkisaunavuoroja on mahdollista varata asukastoimikuntien pyynnöstä.

Varausjärjestelmän ulkopuolelle jäävät ne kiinteistöt, jotka eivät ole kokonaan Hoasin omistuksessa, sekä kiinteistöt, joissa ei ole varattavia saunoja tai joiden saunoja Hoas ei hallinnoi.

Sauno muut huomioiden

Ota huomioon muut saunojat ja jätä saunatilat siistiin kuntoon. On erittäin tärkeää, että noudatat varattuja vuoroja, etkä sauno muiden vuoroilla. Omat varausajat voit aina tarkistaa varausjärjestelmästä. On myös hyvä muistaa hygieenisyys saunoessa.

Saunassa tulisi noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Käy suihkussa ennen saunaan menemistä.
  • Käytä peflettiä tai pyyhettä lauteiden suojana saunomisen aikana.
  • Käytä vettä säästeliäästi.
  • Laita roskat roskikseen tai vie ne mukanasi.
  • Noudata sinulle varattua saunomisaikaa: jos istut löylyissä omaa vuoroasi kauemmin, se lyhentää seuraavan saunojan vuoroa.

Asukkaiden tulee myös pitää mielessä, että saunat on tarkoitettu vain heidän käyttöönsä ja niitä ei saa varata turhaan. Saunojen väärinkäyttö johtaa saunan käyttöoikeuden menetykseen.