Pesutuvat

Lähes kaikissa Hoasin kiinteistöissä on hyvin varustellut pesutuvat, joissa pyykit voi pestä helposti ja ilmaiseksi. Pyykkivuoro on mahdollista varata sähköisestä varausjärjestelmästä. Pesutuvat ovat asukkaiden käytössä kello 8.00–22.00. Pesutuvan ollessa auki pääset tupaan omalla avaimellasi. Vuorojen varaaminen ja tunnusten saaminen.

Pesutuvissa olevat kuivausrummut, -kaapit, lingot sekä kuivaushuoneet ovat myös maksuttomia. Kuivausrummun voit varata käyttöösi etukäteen varausjärjestelmästä. Kuivauskaappeja, -linkoja tai -huoneita ei järjestelmästä voi varata.

Yhdellä tilillä on kiinteistöstä riippuen oikeus varata joko 5 tai 10 pesula-/kuivausvuoroa viikossa ilmaiseksi. Näet varattavan määrän varausjärjestelmästä.

  • Asukkaiden tulee huomioida pesuohjelmien pituudet varatessaan pesukoneita, jottei oma vuoro veny toisen vuoron päälle. Pisimmät pesuohjelmat voivat kestää jopa pari tuntia.
  • Jos asukas on epävarma pesuohjelman pituudesta, on syytä varata ensimmäisellä kerralla kahden tunnin vuoro.

Varausjärjestelmän ulkopuolelle jäävät ne kiinteistöt, jotka eivät ole kokonaan Hoasin omistuksessa, sekä kiinteistöt, joissa ei ole varattavia pesutupia tai joiden pesutupia Hoas ei hallinnoi.

Ohjeet pyykinpesuun pesutuvassa

Ohjeet pesukoneiden käyttöön on kiinnitetty pesutupien seinälle. Käytä koneita käyttöohjeiden mukaisesti ja tee vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi. Oikea käyttö pitää laitteet kunnossa.

Muistatahan ottaa naapurit huomioon pesulaa käyttäessäsi. On erittäin tärkeää, että noudatat varattuja vuoroja, etkä pyykkää muiden vuoroilla. Omat varausajat voit aina tarkistaa varausjärjestelmästä. Huolehdi myös siitä, että jätät lähtiessäsi paikat siistiin kuntoon seuraavat pyykkärit huomioiden.

Asukkaiden tulee myös pitää mielessä, että pesulat on tarkoitettu vain heidän käyttöönsä ja niitä ei saa varata turhaan. Pesuloiden väärinkäyttö johtaa pesulan käyttöoikeuden menetykseen.

Oma pesukoneen käyttö edellyttää kotivakuutusta

Moniin Hoasin asuntoihin voi asentaa oman pyykinpesukoneen. Oman pesukoneen käyttö edellyttää aina kotivakuutusta, sillä asukkaiden omat pesukoneet aiheuttavat usein myös vesivahinkoja, joiden korjauskulut voivat nousta useisiin tuhansiin euroihin.

On hyvä muistaa, että olet vastuussa omasta pesukoneestasi ja korvausvelvollinen koneen aiheuttamista vesivahingoista tai muista vaurioista. Suosittelemme käyttämään pesutupaa oman pesukoneen hankkimisen sijasta.