Internet

Hoasin asukkaana saat ilmaisena lisäpalveluna käyttöösi nettiyhteyden Hoas-kodissasi.

Hoasnetin palveluntuottaja vaihtuu vuonna 2020. Kaikkien Hoas-talojen (poislukien Otaniemen Teekkarikylä) operaattoriksi tulee DNA. Muutokset tehdään kohde kerrallaan ja oman talon tilanteen sekä muuta lisätietoja voi tarkistaa osoitteesta dna.fi/hoas.

Muutostöiden aikana palveluihin tulee katkoksia, joista tiedotamme kohdekohtaisesti etukäteen. Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä ja vaivaa.

Telian Hoasnet

Asuntoihin, joissa on Telian liittymä, kuuluu maksuton 50 Mbit:in yhteysnopeudella toimiva Hoasnet. Kullekin vuokrasopimukselle kuuluu yksi liittymä, myös perheasunnoissa. Liittymään kuuluu viisi (5) sähköpostilaatikkoa.

DNA:n Hoasnet

Asuntoihin, joissa on DNA:n liittymä, kuuluu maksuton 200 Mbit:in yhteysnopeudella toimiva Hoasnet. Kullekin vuokrasopimukselle kuuluu yksi liittymä, myös perheasunnoissa. Katso lisää dna.fi/hoas

Trinet Otaniemessä

Osoitteissa Jämeräntaival 9, Jämeräntaival 10, Jämeräntaival 11, Servin Maijan tie 3, Servinkuja 5 ja Servinkuja 6 käytössä on Otaniemen alueverkko Trinet. Katso lisätietoja: https://verkko.ayy.fi/

Toukolan alueen internet-yhteys

Toukolan alueen Hoas-talot kuuluvat Arabian Palvelu Oy:n alueelle, jossa nettiyhteyden toimittaa Elisa.

Elisan liittymät ovat voimassa marraskuun 2019 lopulle, jonka jälkeen käytössä on DNA:n Hoasnet.

 

Hoasnetin käyttäminen

Telian Hoasnet

Laajakaistan käyttöönottoa ja käyttöä varten tarvitset Ethernet verkkokaapelin (RJ-45) sekä henkilötunnuksesi tai Hoasin asiakasnumerosi (löytyy vuokrasopimuksestasi, H + kuusi numeroa). Mikäli haluat jakaa yhteyden, saatat tarvita VDSL2-modeemia. Lisätietoa saat palveluntarjoajalta.

Kytke koneesi datapistorasiaan verkkokaapelilla. Kun kytket koneesi Ethernet-verkkosovittimeen ja avaat selaimen, päädyt automaattisesti Telia Kodin Netin aloitussivulle. Mikäli selain ei automaattisesti avaa aloitussivua, kirjoita internet-osoitteeksi osoiteriville mikä tahansa osoite ja päädyt kyseiselle sivulle.

Telian Hoasnetin käyttöönotto- ja rekisteröitymisohjeet

Voit hankkia langattoman tukiaseman, jos haluat käyttää Internet-yhteyttä langattomasti tai jos useampi asukas haluaa käyttää samaa liittymää. Tukiasema tulee suojata rekisteröitymistunnuksella.

DNA:n Hoasnet

Laajakaistan käyttöönottoa ja käyttöä varten tarvitset Ethernet verkkokaapelin (RJ-45). Kytke koneesi datapistorasiaan verkkokaapelilla. Lue lisää: dna.fi/hoas

Voit hankkia langattoman tukiaseman, jos haluat käyttää Internet-yhteyttä langattomasti tai jos useampi asukas haluaa käyttää samaa liittymää.

Trinet Otaniemessä

Osoitteissa Jämeräntaival 9, Jämeräntaival 10, Jämeräntaival 11, Servin Maijan tie 3, Servinkuja 5 ja Servinkuja 6 käytössä on Otaniemen alueverkko Trinet. Katso lisätietoja: https://verkko.ayy.fi/

Toukolan alueen internet-yhteys

Toukolan alueen Hoas-talot kuuluvat Arabian Palvelut Oy:n alueelle, jossa nettiyhteyden toimittaa Elisa.

Elisan liittymät ovat voimassa marraskuun 2019 lopulle, jonka jälkeen käytössä on DNA:n Hoasnet

 

Vikatilanteet

Jos sinulla on ongelmia Hoasnettisi kanssa, otathan suoraan yhteyttä palveluntarjoajaasi. Palveluntarjoaja näkee liittymäyhteytesi tarkemmat tiedot ja voi näin ollen auttaa ongelmatilanteissa.

  • Telia: Ole vikatilanteissa yhteydessä Telian asiakaspalveluun p. 0200 11611 ja kerro olevasi Hoasin asukas (mainitse myös Hoas-asukasnumerosi).
  • DNA: Ole vikatilanteissa yhteydessä DNA:n vikailmoitusnumeroon 0800 300 500, kerro olevasi Hoasin asukas ja käytössäsi on DNA:n toimittama Hoasnet.
  • Elisa: Ole vikatilanteissa yhteydessä suoraan Elisaan: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/
  • Trinet: Toimi vikatilanteissa Trinetin sivulta löytyvän ohjeistuksen mukaan. https://verkko.ayy.fi/problems.html