Autopaikat

Useimmissa Hoasin kiinteistöissä on autopaikkoja asukaskäyttöön sekä vieraspaikkoja väliaikaiseen pysäköintiin. Numeroidut paikat sijaitsevat kiinteistön lähellä. 

Autopaikkojen hinnat

Paikkojen tyyppi, määrä ja hinta vaihtelevat kiinteistöittäin. Tarkista oman talosi autopaikkkojen hinnat oheisesta taulukosta PDF: Autopaikat ja hinnat 

Muutamissa kiinteistöissä Hoas vuokraa paikkoja lähialueen pysäköinnistä vastaavalta taholta, ja näissä tapauksissa paikkojen määrä ja hinnat määräytyvät kyseisen tahon ehtojen mukaisesti.

Huomaathan, että vuokranantajan velvollisuuksiin ei kuulu autopaikan järjestäminen vuokralaiselle.

Hoas ei tällä hetkellä tarjoa mahdollisuutta sähköauton lataamiseen. Lämmitystolppien käyttö sähköautojen lataamiseen on kielletty.
Pistorasiaa ei ole tarkoitettu käytettävän suurella kuormituksella pitkiä aikoja ja lataaminen aiheuttaa tulipaloriskin.

Poikkeuksena Rörstrandinkadun, Berliininkadun ja Brysselinkadun älykkäät ja etäohjattavat piharasiat - eTolpat, jotka soveltuvat auton lämmittämiseen ja sähköauton lataamiseen.
Lämmityskäyttö ja sen kuluttama energia sisältyy tolppapaikan hintaan. Lataussähkö laskutetaan erikseen kulutuksen mukaan.

Autopaikkojen varaaminen

Voit varata autopaikan täyttämällä autopaikkahakemuksen. Autopaikan minimivarausaika on yksi kuukausi. Autopaikasta peritään erillinen maksu. Toimi seuraavasti jos haluat varata autopaikan:

  • Tarkista kiinteistösi sivuilta tarjolla olevat autopaikat
  • Ilmoita autopaikkahakemuksella millaisen autopaikan haluaisit varata
  • Jos sinulla on useampi vaihtoehto niin ilmoitathan mitä autopaikkaa toivot ensisijaisesti

Kun varaat autopaikan, sopimus autopaikan vuokraamisesta tehdään aina toistaiseksi voimassaolevaksi.  Autopaikan vuokravastuu päättyy kuluvan kuukauden loppuun, mikäli irtisanot paikan viimeistään kuluvan kuun 15. päivä. Jos jätät irtisanomisilmoituksen kuun 15. päivän jälkeen, varaus päättyy seuraavan kuun lopussa.

Autopaikan tai pysäköintiluvan vuokraaminen edelleen kolmannelle osapuolelle on kielletty. Poikkeuksena, jos olet jälleenvuokrannut asuntosi, noudattaen Hoasin ehtoja jälleenvuokrauksesta, voit halutessasi jälleenvuokrata myös autopaikan tai pysäköintiluvan jälleenvuokralaisesi käyttöön.

 

Ajoneuvon pysäköinti ja pysäköinninvalvonta

Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintipaikoilla. Piha-alueilla pysäköinti on kielletty lukuunottamatta lyhytkestoista, enintään 15 minuutin lastaamista ja lastin purkua esimerkiksi muuton yhteydessä. Kuljettajan pitää kuitenkin pysytellä autonsa välittömässä läheisyydessä ja auto tulee siirtää välittömästi sallitulle paikalle, kun lasti on purettu.

Vieraspaikoilla pysäköinti on sallittu pysäköintikiekolla enintään 4 tunnin ajan arkisin kello 8-22. Muina aikoina pysäköintiaikaa ei ole rajoitettu. Vieraspaikat on tarkoitettu vain asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Ajoneuvon luvaton pysäköiminen ajoväylällä, piha-alueella tai käytävillä on ehdottomasti kielletty sakon uhalla, sillä se estää hälytysajoneuvojen esteettömän pääsyn kiinteistölle hätätilanteissa. Pysäköinti on kielletty myös toisen henkilön vuokraamalla pysäköintipaikalla.