Jälleenvuokrausohjeet

1. Kuinka monelle henkilölle huoneen tai asunnon saa vuokrata?

Huoneen jaetussa asunnossa ja yksiön saa vuokrata vain yhden hengen käyttöön. Tyttöhuoneen voi vuokrata vain tytölle ja poikahuoneen vain pojalle. Lemmikkien pito on jaetuissa asunnoissa kielletty. Yhdelle hengelle tarkoitettuja kaksioita voi vuokrata enintään kahden henkilön käyttöön.

Perheasunnon tai kaveriasunnon voi jälleenvuokrata makuuhuoneiden osoittamalle määrälle henkilöitä (esimerkiksi asunnon, jossa on kolme makuuhuonetta voi vuokrata kolmelle henkilölle). Jälleenvuokraussopimuksella pitää olla kaikkien ensivuokralaisten tiedot ja allekirjoitukset, vaikka vain osa asunnosta jälleenvuokrattaisiin.

2. Perittävä vuokra

Asunnosta saa periä vain sen vuokran, mitä itse maksat Hoasille. Vuokra sisältää Hoasin perimät sähkö- ja autopaikkamaksut, jos ne peritään myös ensivuokralaiselta.

3. Jälleenvuokraussopimus

Laadi sopimus jälleenvuokrauksesta aina kirjallisesti. Käytä jälleenvuokrauslomaketta.

4. Jälleenvuokrauksesta ilmoittaminen

Jälleenvuokrauksesta tulee aina ilmoittaa Hoasille vähintään kuukautta ennen vuokralaisen sisäänmuuttoa lähettämällä huolellisesti täytetty ja allekirjoitettu jälleenvuokraussopimus Hoasin palvelukeskukseen asumispalvelut[at]hoas.fi.

5. Todistus työharjoittelusta tai vaihdosta

Mikäli vuokra-aika käsittää muita kuin kesäkuukausia (touko-elokuu), tulee Hoasille aina lähettää myös todistus työharjoittelusta tai opiskeluvaihdosta. Todistukselta tulee ilmetä harjoittelun/ vaihdon tarkka kesto (alku- ja loppupäivät).

Mikäli jälleenvuokrauksesta ei ole ilmoitettu Hoasille määräaikaan mennessä tai jälleenvuokrauksen ehdot eivät täyty, on Hoasilla oikeus olla hyväksymättä jälleenvuokrausta.

Lue myös muista jälleenvuokrauksessa huomioitavista asioista.