Vastuunjakotaulukko

Osa asunnon huoltotöistä kuuluu asukkaan vastuulle. Vastuunjakotaulukosta voit tarkastaa, onko asuntosi vian korjaus sinun vai Hoasin vastuulla. Esimerkiksi lamppujen vaihdot (myös kodinkoneiden), hajulukkojen puhdistukset ja palaneen sulakkeen korjaus kuuluvat normaalitilanteessa asukkaan vastuulle. Lisätietoa voit kysyä Hoasin huoltopalvelusta huolto[at]hoas.fi. Huomioithan kuitenkin, että Hoasin suuresta kiinteistömäärästä johtuen aina ei ole mahdollista antaa jokaiselle laitteelle yksilöllistä ohjeistusta, joten myös esimerkiksi internetin hakukoneet voivat auttaa oikean tiedon löytymisessä vaikkapa oikeakantaisen lampun ostamiseen.

Vastuunjakotaulukko 1.1.2021 alkaen

Vastuunjakotaulukko 31.12.2020 asti

Huomaathan, että vastaat itse omien laitteidesi toiminnasta, kuten kattovalaisimista tai ostamastasi pesukoneesta. Mikäli vikailmoituksen perusteella huoneistoon tilataan korjaustyö, mutta vika osoittautuu olevan omassa laitteessasi, vastaat turhan huoltokäynnin kustannuksista. Oman laitteen huolto on asukkaan vastuulla, eikä Hoas huolla asukkaiden omia laitteita.

Huolimattomuudesta, virheellisestä käsittelystä tai hoidon laiminlyönnistä syntyneistä kustannuksista laskutetaan asukasta korvausvastuuhinnaston mukaisesti. Hintoja on kohtuullistettu huomioiden muun muassa ikävähennykset. Erillistapauksissa asukasta voidaan laskuttaa todellisten kulujen mukaisesti.