Hoasin asunnot

Haulla löydät kaikki Hoasin kiinteistöt sekä talojen omat sivut.

Alue
Kiinteistö
Hae

Lisäpalvelut asukkaille

Hoasilla on monipuolinen tarjonta maksuttomia lisäpalveluja asukkailleen. Palvelut ja palveluntarjoajat vaihtelevat kiinteistöittäin. 

Avaimet

Sinulle luovutetuilla avaimella/avaimilla pääset myös asukkaille tarkoitettuihin yleisiin tiloihin, kuten varastoon ja pesulaan. Harrastetilojen sekä kerhohuoneen avaimia ylläpitävät asukastoimikunnat.

Avain on henkilökohtainen, ja sitä on käytettävä vastuullisesti ja huolellisesti. Avaimeen ei saa kiinnittää asunnon osoitetta eikä omistajan nimeä tai puhelinnumeroa.

Vikailmoitukset

Vikailmoitukset pyritään hoitamaan niin pian kuin mahdollista asian kiireellisyys huomioiden. Vähemmän kiireelliset työt pyritään hoitamaan kuukauden kuluessa. Syksyllä suurien muuttojen aikaan töiden vasteajat ovat usein pidemmät kuin hiljaisempina kausina.

 

Asuminen Hoasilla

Koti Hoasilla on usein opiskelijan ensimmäinen oma koti ja monet asumiseen liittyvät vastuut ja velvollisuudet tulevat eteen ensimmäistä kertaa. Oma asunto merkitsee vapautta, mutta myös vastuuta ja velvollisuuksia. Asukas on velvollinen hoitamaan, ylläpitämään ja siivoamaan asuntoa säännöllisesti.

Hoasilla asuminen edellyttää asukkaalta päätoimista tutkinto-opiskelua.

 

Vuokrasopimus ja jälleenvuokraus

Vuokrasopimuksessa määritellään sekä vuokralaisen että vuokranantajan oikeudet ja velvollisuudet.

Hoasin yksiöissä voi asua korkeintaan viisi vuotta. 

Hoasilta asunnon vuokrannut opiskelija voi tilapäisesti vuokrata asuntonsa ulkopuoliselle henkilölle kesäkuukausien tai opintoihin liittyvän työharjoittelun tai opiskeluvaihdon ajaksi.

 

Oma koti kuntoon

Vuokralaisena on velvollisuutesi on huolehtia asunnon kunnon ylläpitämisestä: siivoamisesta, lattiakaivon ja hajulukon puhdistuksesta, lamppujen ja sulakkeiden vaihdoista, vikojen korjauttamisesta, tuholaisten torjunnasta. 

Kodissasi on myös useita laitteita ja varusteita. Vaikka jotkut niistä ovat asunnossa Hoasin puolesta, kuuluu osa ylläpidosta sinun vastuullesi.   

Kiinteistöjen ylläpito

Viihtyisä asuinympäristö koostuu monesta asiasta, kuten siististä yleisilmeestä, mukavista naapureista ja hyvin ylläpidetystä kiinteistöstä.

Piha-alueiden siistinä pito ja jäteastioiden tyhjennys ovat vuokranantajan vastuulla. Piha-alueelle ei kuitenkaan saa jättää roskia lojumaan tai jätekatokseen hylätä sohvia. Ne ovat terveysriski ja aiheuttavat kiinteistölle ylimääräisiä kuluja, jotka voivat heijastua asukkaiden vuokriin.

Pelastusturvallisuus

Kaikissa asunnoissa täytyy lain mukaan olla palovaroitin. Joissain Hoasin asunnoista on Hoasin keskitetty palovaroitinjärjestelmä, jonka ylläpidosta vastaa Hoas.

Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Asukastoiminta

Asukastoiminta on asukkaiden yhteistoimintaa; retkiä, talkoita, juhlia ja yhteiskäytössä olevia harrastusvälineitä.

Asukastoiminta on asukkaiden yhteistoimintaa, joka perustuu lakiin yhteishallinnosta vuokrataloissa. Jokainen asukastoimikunta on jäseniensä näköinen ja toiminta muotoutuu sen mukaan, mitä asukkaat toivovat ja järjestävät kiinteistön ja määrärahojen tarjoamissa puitteissa.